Έγκριση περιβαλλοντικών μελετών για το βιολογικό της Αρτέμιδας και άλλα έργα

Στην θετική γνωμοδότηση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων τριών σημαντικών έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στην τελευταία της συνεδρίαση

η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκου Υφαντή.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους του έργου, ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κατασκευής αποχετευτικού δικτύου και την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην Αρτέμιδα του Δήμου Ζαχάρως της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο των ενεργειών στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007.

Επίσης, η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, πάλι ομόφωνα, κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, δυναμικότητας 335 κλινών και ελικοδρομίου στη θέση Ρουπακιά, στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αγρινίου – Αντιρρίου.

Ακόμη, η Επιτροπή, και πάλι με ομόφωνη απόφαση, γνωμοδότησε θετικά για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων λυμάτων του Δήμου Ερυμάνθου», στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Και οι τρεις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής θα κοινοποιηθούν στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τελική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, όπως ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν, επίσης, τα μέλη της, περιφερειακοί σύμβουλοι Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παππάς, Νίκος Πυλαρινός, Στάθης Σταθακόπουλος, Χρήστος Σταυρόπουλος, Γιώργος Τσόγκας και Βασίλης Χατζηλάμπρου. 

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ