Ένταση για σκουπίδια, "Ίρις" και πάρτι στο ΔΣ Αρχ. Ολυμπίας

Με ένταση ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, με θέματα που τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης. Ήταν μια «ομοβροντία» από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

που ζήτησε εξηγήσεις, για «καυτά» θέματα, όπως αυτά των σκουπιδιών στη Φολόη και ευρύτερα, της συμμετοχής του δήμου στη ΜΚΟ «Ίρις» και του απόηχου του πάρτι στο Κούμανι, με έμφαση τόσο στα όσα συνέβησαν εκεί – σύμφωνα με καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων, όσο και στα σκουπίδια που έμειναν πίσω.

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε ήρεμα με τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά, να αναλύει ζητήματα που έχουν να κάνουμε με προτάσεις που πρέπει να γίνουν από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες για επενδύσεις μέσω ΟΠΑΧ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Πρώτος ξεκίνησε τις καταγγελίες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Δρακόπουλος που αναφέρθηκε και σε άλλους χώρους όπου γίνεται ανεξέλεγκτη εναπόθεση των σκουπιδιών στο δήμο και συνέχισε ο πρώην αντιδήμαρχος Φολόης και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Νίκος Καρκούλιας. Με τη σειρά του κατήγγειλε πως ο ίδιος είδε απορριμματοφόρο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να βγαίνει από την περιοχή που βρίσκεται ο πρώην ΧΑΔΑ Φολόης, στο Κούμανι. Κάτι για το οποίο ήταν κατηγορηματικά αρνητικός ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος. Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σοφιανός από την πλευρά του τόνισε στη συνεδρίαση πως δεν μπορεί ο δήμος να ανεχτεί τα σκουπίδια άλλων περιοχών.
Όχι στην απαξίωση του τόπου είπε ο επικεφαλής της δεύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης Πανάγος Παντελάκος σε ήπιους τόνους, απαιτώντας λύσεις πολιτικές και όχι μικροπολιτικές από την κεντρική εξουσία και άμεσες αποφάσεις από τον δήμαρχο της περιοχής.

«Πάρτι του χάρου» χαρακτήρισε το πάρτι που έγινε μέσα στο δάσος στο Κούμανι, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Αναστασόπουλος αφήνοντας αιχμές για τα όσα συνέβησαν εκεί, βασιζόμενος σε μαρτυρίες νεαρών από τον Πύργο που συμμετείχαν σε αυτό. Παράλληλα κατηγόρησε το δήμο για τη χορήγηση της σχετικής άδειας για την εκδήλωση.

Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις για το θέμα της ΜΚΟ «Ίρις» που φαίνεται να διαχειρίζεται το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας για λογαριασμό των δήμων και για τη συμμετοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε αυτή. Κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο δήμαρχος κ. Κοτζιάς να δοθούν εξηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo