Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι χθες στη λαϊκή αγορά του Πύργου - Στόχος το παραεμπόριο

Σε μεγάλη «επιχείρηση-σκούπα» εξελίχθηκε σήμερα το πρωί ο εκτεταμένος έλεγχος, που πραγματοποίησαν η Δημοτική Αστυνομία και το νεοσύστατο Τμήμα Εμπορίου του δήμου

Πύργου με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, στο σύνολο σχεδόν των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς. Ελέγχθηκαν δεκάδες παραγωγοί και επαγγελματίες που διέθεταν προϊόντα προς πώληση, διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κατοχή  της νόμιμης άδειας που εκδίδει ο δήμος για τη συμμετοχή στις λαϊκές αγορές. Όπως είναι γνωστό, από το καλοκαίρι ο δήμος Πύργου, με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων, έχει επιδώσει έγγραφη ειδοποίηση σε όλους τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων για τη θεώρηση των αδειών και την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων τους έναντι του δήμου, ως βασική και αναγκαία προϋπόθεση για τη διάθεση των θέσεών τους στις λαϊκές αγορές της πόλης.

Σημειώνεται επίσης ότι το Τμήμα Εμπορίου του δήμου, παρά τον μικρό χρόνο από τη σύστασή του, έχει οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και λειτουργεί αποτελεσματικά, εκδίδοντας άδειες σε όσους πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές.

Λάμπης Αριστειδόπουλος: Ο δήμος ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας

«Έχουμε τονίσει ότι θα πράξουμε τα δέοντα για την εξυγίανση του υπαίθριου εμπορίου και την προστασία των καταναλωτών». Δήλωσε χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος. «Η σημερινή επιχείρηση δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η συνέπεια των λόγων και των πράξεων της δημοτικής αρχής.

Ιδιαίτερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς, όπου οι πολίτες απολύτως δικαιολογημένα απαιτούν ισονομία και εφαρμογή των νόμων, ο δήμος οφείλει να ανταποκριθεί πρώτος απέναντι στο αίτημά τους. Η λαϊκή αγορά πρέπει να είναι το καταφύγιο για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και όχι  καταφύγιο των επιτήδειων του παραεμπορίου και της παραοικονομίας.»

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ