Ανακοινώθηκε συμπόρευση με αυτονομία Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Τη συνεργασία των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοίνωσαν από το δημαρχείο της Παγκόσμιας πόλης το μεσημέρι της Δευτέρας, οι δύο δήμαρχοι Μάκης Παρασκευόπουλος και Θύμιος Κοτζιάς.

Μια συνεργασία που αφορά σε πολλά επίπεδα στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, αλλά και την διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, εστιάζοντας στο θέμα των σκουπιδιών. Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν πέραν των δύο δημάρχων, όλοι οι αντιδήμαρχοι των δύο δήμων και ο πρόεδρος του ΔΣ Πύργου, αφού ο ομόλογός του της Αρχαίας Ολυμπίας απουσίαζε εκτός περιοχής.

Στην δήλωση που έκανε για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε τα εξής.

«Πριν από ένα χρόνο, στη συζήτηση για το συζητούμενο, τότε, νομοσχέδιο της συνένωσης δήμων και κοινοτήτων, είχα υποστηρίξει δημόσια την άποψη ότι “οι νέοι δήμοι θα προσδιοριστούν κυρίως από την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη νέα εποχή”.

Και αναφερόμενος στα προβλήματα των τοπικών συνενώσεων, τόνιζα ότι “είναι ολοφάνερο ότι ο άξονας Κατάκολο - Αρχαία Ολυμπία, με τους όμορους δήμους του Ιάρδανου και του Βώλακα, συναποτελούν ήδη μια χαρακτηριστική ενότητα. Αναπτυξιακή, γεωγραφική, κοινωνική. Μια ενότητα που με αιχμή την παγκόσμια πόλη της Ολυμπίας μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αναπτυξιακής ενότητας-πρότυπο”.

Η Ιστορία μας δείχνει το δρόμο: στην αρχαιότητα κόμβος και λιμάνι της Ολυμπίας ήταν η Φειά, στην εποχή μας κόμβος και λιμάνι της Ολυμπίας είναι ο Πύργος και το Κατάκολο. Έτσι σήμερα, οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κάνουν τη διαπίστωση ότι η κοινή αναπτυξιακή προοπτική τους δεν παραμένει απλώς επίκαιρη, αλλά αποτελεί επιβεβλημένη διέξοδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων τους.

Γι’ αυτό και κάνουμε το πρώτο μεγάλο, τολμηρό και αποφασιστικό βήμα για μια κοινή συμπόρευση. Συνεκτιμώντας τόσο τα γενικότερα προβλήματα της χώρας και της περιοχής, όσο και την αλληλένδετη πορεία μας, εκφράζουμε μ’ αυτήν την κοινή μας συνέντευξη τη βούλησή μας να ενώσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας.

Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Ηλείας και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της με άξονες το περιβάλλον, τον τουρισμό και τον πολιτισμό και άμεσοι στόχοι μας είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, έως ότου υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος σε επίπεδο νομού, η αξιοποίηση του άξονα Κατάκολο - Αρχαία Ολυμπία και ο πολιτισμός.

Διατηρώντας την αυτονομία μας, πορευόμαστε μαζί. Η πολιτική μας βούληση υλοποιείται με κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα τις σχετικές διαβουλεύσεις έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνεδριάσουν από κοινού  τα δημοτικά συμβούλια για τη λήψη της σχετικής απόφασης. Έχουμε την αίσθηση ότι  παίρνουμε μια ιστορική απόφαση που θα δικαιώσει τις κοινές μας προσδοκίες».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών