Απάντηση του δήμου Πύργου σε επιστολή δημότη: Προέχει η προστασία των πολιτών

Ως «Αναγκαία απάντηση του δήμου Πύργου σε κακόβουλα σχόλια» αναφέρει την απάντηση που δίνει σε καταγγελία δημότη με το προσωνύμιο «Έπαρχος Πύργου», ο δήμος.

Καταγγελία που φιλοξενήσαμε και εμείς θέτοντας επιπλέον ερωτήματα. Διαβάστε τι αναφέρει ο δήμος Πύργου στην απάντησή του:

«Σχετικά με την ανάρτηση σε ορισμένα blogs επιστολής δημότη του Πύργου, σύμφωνα με την οποία μηχάνημα και εργάτες του δήμου εργάζονταν σε ιδιωτικό χώρο την περασμένη Κυριακή, ο Δήμος Πύργου έχει να ενημερώσει για τα εξής:

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύργου δέχτηκε επανειλλημένως οχλήσεις και διαμαρτυρίες συμπολιτών για τον κίνδυνο που διέτρεχαν εξ αιτίας της συχνής αποκόλλησης σοβάδων από κτίριο της οδού Αχιλλέως. Ο δήμος υπέδειξε στους ιδιοκτήτες να αποκαταστήσουν τη βλάβη και να άρουν την επικινδυνότητα του κτιρίου, πλην όμως αυτοί δήλωσαν ότι αδυνατούν να το πράξουν, επικαλούμενοι τεχνικούς λόγους.

Εν τέλει ο δήμος, μπροστά στον κίνδυνο να επισυμβεί κάποιο ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διαθέσει το ανυψωτικό του μηχάνημα για την επισκευή της ζημιάς, πράγμα που έπραξε την παρελθούσα Κυριακή με τον αρμόζοντα τρόπο:

Το γραφείο κινήσεως εξέδωσε εντολή για την κίνηση του καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, που διέθεσαν το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό και τα υλικά, η βλάβη αποκαταστάθηκε εντός ολίγης ώρας. Ταυτόχρονα καθαιρέθηκαν και από παρακείμενο παλαιό κτίριο διάφορα υλικά που ήταν δυνατό να προκαλέσουν αντίστοιχους κινδύνους για περαστικούς και περιοίκους.

Ο δήμος Πύργου σημειώνει επίσης ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και στο παρελθόν και θα αναλάβει όσες φορές χρειαστεί και στο μέλλον προκειμένου να προστατεύσει την ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών από παρόμοιους κινδύνους. Και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι κακόβουλοι υπαινιγμοί δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε να αμφισβητήσουν την ηθική ακεραιότητα και την εντιμότητα των υπαλλήλων, των στελεχών και της δημοτικής αρχής, που έχει επιβάλλει την πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα σε όλες τις αποφάσεις και τις ενέργειές της».

Απάντηση ilialive.gr: Απορούμε για τον χαρακτηρισμό «κακόβουλα σχόλια και υπαινιγμούς». Όλοι στο κέντρο είδαν Κυριακάτικα ένα όχημα του δήμου να συμβάλει σε ιδιωτικού τύπου χαρακτήρα. Επειδή προφανώς δεν το έχουν δει ξανά οι πολίτες αυτής της πόλης να συμβαίνει, προχώρησαν σε καταγγελία. Είτε γιατί επρόκειτο για αυτό ου είδαν, είτε γιατί ήταν Κυριακή και ο νόμος δεν επιτρέπει τέτοιες εργασίες εκτός αν υπάρχει η αντίστοιχη άδεια από τους αρμόδιους φορείς.

Εμείς από την πλευρά μας δημοσιογραφικά, συμπληρώσαμε μερικά ερωτήματα δημόσια παράλληλα με την δημόσια παράθεση της καταγγελίας. Δεχόμαστε την απάντηση του δήμου και χειροκροτούμε εφόσον πρόκειται για πρωτοβουλία που στοχεύει στην προστασία των πολιτών.

Θα θέλαμε επίσης στο μέλλον να δούμε τα μηχανήματα του δήμου, να συμβάλουν στον καθαρισμό οικοπέδων ιδιωτών είτε από σκουπίδια, είτε από ξερά χόρτα με κίνδυνο πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από κάδους ή άλλες περιπτώσεις πτώσεις σοβάδων που δυστυχώς υπάρχουν στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται οι πολίτες να επαναλαμβάνουν το αίτημά τους.

Καλό είναι να ενημερώσουν από τη δημοτική αρχή, τους πολίτες ότι όντως τα οχήματα βρίσκονται στη διάθεσή τους – που επαναλαμβάνουμε ότι πιστεύουμε ότι ισχύει – ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις όπως αυτή της περασμένης Κυριακής.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη