Αποκαταστάσεις στους δρόμους της Ηλείας

Αυτοψία Γεωργιόπουλου, Μπράμου, Αριστειδόπουλου στις Καρούτες

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στις Καρούτες, πραγματοποίησαν χθες οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, Οικονομικών κ. Μπράμος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αριστειδόπουλος. Οι εργασίες ολοκληρώνονται και έτσι ικανοποιείται ένα αίτημα τεσσάρων ετών για τους κατοίκους της περιοχής όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αριστειδόπουλος. Το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο της παλιάς εθνικής οδού Πύργου – Τριπόλεως ήταν σε τραγική κατάσταση και τα παράπονα των οδηγών για φθορές ήταν πάρα πολλά, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Πλέον ο δρόμος θυμίζει χαλί, μετά τις παρεμβάσεις που ολοκληρώνονται εκεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες δικαιολογημένες αλλά σχολίασε πως η Περιφέρεια μπορεί να καθυστερεί κάποιες φορές, όμως σε δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζει τα προβλήματα τα οποία είναι συχνά στο οδικό δίκτυο τα τελευταία χρόνια. «Η Περιφέρεια έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ένα μεγάλο έργο στο σύνολο του επαρχιακού και εθνικού δικτύου. Σήμερα μιλάμε για το παλιό εθνικό δίκτυο, το οποίο όμως οδηγεί από εδώ τις Καρούτες προς το Σμίλα, το Πελόπιο, τον Πλάτανο, έως την Ολυμπία. Ακολουθεί μια μεγάλη εργολαβία 3 εκατ. ευρώ περίπου, που βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και θα ξεκινήσει και αυτή. Θα είναι μια μεγάλη παρέμβαση και μαζί με αυτά που αυτές τις ημέρες θα γίνονται εδώ νομίζω πως θα είναι ένα συνολικό έργο που θα αξίζει τον κόπο να το δει κανείς να το περπατά κανένας με ασφάλεια. Η ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη θα αλλάξει. Δεν είναι μεγάλα πράγματα, στην Ηλεία λείπουν πολλά, αλλά και αυτά είναι σπουδαία. Τα χρήματα είναι λίγα, η διεκδίκηση της Περιφέρειας είναι διαρκής. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και θα το κάνουμε και το επόμενο διάστημα» είπε μεταξύ άλλων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος σημείωσε πως «… η οικονομική επιτροπή ως αναθέτουσα αρχή των έργων έχει την ευθύνη της τήρησης των όρων συμβάσεων με τις αναδόχους εταιρίες. Σήμερα επουλώνουμε ένα βαρύ τραύμα στο επαρχιακό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Θα ακολουθήσουν και άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις στους δρόμους αρμοδιότητάς μας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στις τεχνικές υπηρεσίες και στη διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού οι οποίοι καταγράφουν, ιεραρχούν και στη συνέχεια διεκδικούμε όλοι μαζί πόρους ώστε να έχουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο ώστε να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα των κατοίκων της ΠΕ Ηλείας». Σχολίασε ακόμα πως με το σωστό προγραμματισμό και την ιεράρχηση των αναγκών, η Περιφέρεια βρίσκει τους πόρους για την κάλυψη των αναγκών και χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο τη ΣΑΕΠ 801 για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος, σχολίασε πως στις Καρούτες υλοποιείται το αυτονόητο, ένα αίτημα τεσσάρων ετών. «Προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στο επαρχιακό δίκτυο του πρώην δήμου Ωλένης» ανέφερε.

karoutes1

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη