Αρχαία Ολυμπία: Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης

Με γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο η επιτροπή Διαβούλευσης κατέθεσε τις προτάσεις της προς την δημοτική αρχή κατά την συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του

δημοτικού μεγάρου. Τα μέλη της επιτροπής έχοντας τις σχετικές εισηγήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2012 αλλά και για το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2012 - 2014, επικέντρωσαν την προσοχή τους στην ανάδειξη της Ολυμπίας, στην  διαχείριση της τουριστικής κίνησης , στην φύλαξη του δρυοδάσους της Φολόης, στην διαδυκτιακή  προβολή της περιοχής, στην αξιοποίηση των φυσικών καλλονών και των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων κτλ.

Ο Επ. Γαλάνης τόνισε την ανάγκη της αξιοποίησης του κτιρίου του Ξενίου Διός ενώ εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου  προτάθηκε η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκινγκ που και θα εξυπηρετεί την επιβίβαση – αποβίβαση των τουριστών αλλά και θα εξασφαλίζει έσοδα στον δήμο.

Τα μέλη του Δ.Σ του «Ωλονού»  Ροή  Αντωνοπούλου, Ανδρέας Χρονόπουλος και Νίκος Σιάκουλης έθεσαν το θέμα της παράνομης υλοτόμησης και εμπορίας ξύλου από το δρυοδάσος, ενώ εκ μέρους του Ολυμπιονίκη τονίστηκε ανάγκη της πρωτοβουλίας διαφόρων αθλητικών τουρνουά στην περιοχή.

Ο καθηγητής Γιώργος Γεωργίου με την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα θέματα του ολυμπισμού , ενώ η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεμούτας Μαρίας Κατσικονούρη αναφέρθηκε  στα προβλήματα των γυναικών της ευρύτερης περιοχής .
Η Έλκε Σπηλιοπούλου και η Ελένη Κωσταριά πρότειναν την συντήρηση αλλά και την δημιουργία νέων μονοπατιών για φυσιολάτρες.

Στα επιμέρους  ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης  απήντησαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Πέτρος Γιαννακόπουλος. Κατά το κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες είπε  μεταξύ άλλων ότι «δίνουμε ως δημοτική αρχή ένα δύσκολο αγώνα. Οι προσπάθειές μας είναι επί 24ώρου βάσεως.

Πέραν  του γενικότερού άσχημου  κλίματος θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μέχρι να ωριμάσει μια μελέτη, να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε κάποιο πρόγραμμα και  να δημοπρατηθεί,  απαιτείται τουλάχιστον ένας  χρόνος . Εμείς σ’ αυτό τον τομέα ξεκινήσαμε από την αρχή αφού δεν είχαμε κάτι έτοιμο για να συνεχίσουμε. Άρα  το έργο μας θα φανεί μετά από χρόνο. Πάντως δεν αφήνουμε καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος που αφορά δήμους που να μην κάνουμε αίτηση». 

Τέλος ο κ. Δήμαρχος τόνισε  πως «η συμμετοχή του πολίτη στα δημοτικά δρώμενα κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Όλες οι απόψεις χωρούν. Πέραν αυτού μόνο με την κοινή προσπάθεια θα μπορέσουμε να επιτύχουμε θετικό έργο για τον τόπο. Η Επιτροπή Διαβούλευσης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή γι΄ αυτό η συνεδρίασή της  και η συμμετοχή των μελών της κρίνεται ουσιαστική».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη