Αρχαία Ολυμπία: Υδροδοτούνται τα χωριά από τον Ερύμανθο

Έναν μεγάλο στόχο επιτυγχάνει η δημοτική αρχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά από την ομόθυμη απαίτηση των κατοίκων και την διεκδίκηση  του αιτήματος από τον δήμο, θα

συνδεθούν οι δεξαμενές των χωριών Λούβρου, Κάμενας, Μουριάς, Λιναριάς, Αρχαίας Πίσσας (Μιράκας), Αρχαίας Ολυμπίας, Φλόκα, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου, Πλατάνου, Πελοπίου, Πουρναρίου και Στρεφίου με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από τον ποταμό Ερύμανθο .

Σύμφωνα με την απόφαση του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα θα συνδεθούν οι τροφοδοτικοί κλάδοι του νέου υδραγωγείου των πηγών του Ερυμάνθου με τις δεξαμενές των παραπάνω   οικισμών . Για την εύρυθμη λειτουργία του έργου θα κατασκευαστούν φρεάτια για την εγκατάσταση συσκευών μείωσης πίεσης και μετρητών παροχής στις εισόδους των δεξαμενών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 620.000 ευρώ.   

Αναφερθείς στο θέμα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς τόνισε μεταξύ άλλων:  
«Εδώ και τρία περίπου χρόνια γίνεται προσπάθεια για την σύνδεση των χωριών της Ολυμπίας με τις πηγές του Ερυμάνθου. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε προς τους κατοίκους , που τόσο καιρό αδημονούσαν για την υλοποίηση του έργου, ότι κατόπιν της συνεργασίας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , εξασφαλίζεται  άφθονο και καθαρό νερό.

Η σύνδεση των χωριών Λούβρου , Κάμενας , Μουριάς , Λιναριάς, Αρχαίας Πίσσας (Μιράκας), Αρχαίας Ολυμπίας , Φλόκα, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέου, Πλατάνου, Πελοπίου, Πουρναρίου και Στρεφίου ήταν στις προτεραιότητές μας και γι΄ αυτό, ως   δημοτική αρχή,   εξ αρχής  προσπαθήσαμε για την επίτευξη του στόχου.»

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος κατέληξε «οι προσπάθειές μας όμως δεν σταματούν εδώ. Έχουμε ακόμα τοπικά διαμερίσματα που πρέπει να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης του Ερυμάνθου και προς αυτή την κατεύθυνση εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη