Αρχ. Ολυμπία: Πρωτοβουλίες για κοινές πολιτιστικές δράσεις με δήμους της Πελοποννήσου

Εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων από τη Μεσσηνία, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι την Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου «Ουνέσκο» Καλαμάτας  Βασίλης Δικαιολάκος , ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ  «Αρχαίας Μεσσήνης» και δημοτικός σύμβουλος δήμου Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλας , ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχαίας Μεσσήνης» Δημήτρης Κουβελάκης και ο πρόεδρος του Τ.Σ  της Αρχαίας Μεσσήνης Χρήστος Αθανασακόπουλος, είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά και τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Δεββέ.

Θέμα της επίσκεψης, ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών από τους δύο δήμους, με την ταυτόχρονη στήριξη της ΟΥΝΕΣΚΟ  σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα, την ανάδειξη των σπουδαίων τουριστικών προορισμών και των αρχαιολογικών χώρων.

Αναφερόμενος στην συνάντηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα πολιτιστικά θέματα Γιώργος Δεββές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αξιοποιούμε συλλογικά κοινές πολιτιστικές παρακαταθήκες  που ανήκουν στα όρια των δήμων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Συντονίζονται έτσι κοινοί πολιτιστικοί , τουριστικοί και οικονομικοί στόχοι  τόπων και ανθρώπων . Άρα έχουμε να κάνουμε με πολύ σημαντική σύμπλευση δήμων ,  για την ανάδειξη τομέων που μόλις ξεκίνησε χωρίς να γνωρίζουμε πόσες δράσεις τελικά μπορεί να αγκαλιάσει».  
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής που αναλαμβάνει ή συμμετέχει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εντάσσεται και η επίσκεψη στην Ολυμπία αντιπροσωπείας από το δήμο της Νεμέας Κορινθίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου όπου θα υπάρξει συνάντηση, πιθανόν στο Λουτράκι, των δημάρχων των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Δελφών, Νεμέας και Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, που θα αποτελέσουν το «Δίκτυο Πόλεων» με στόχο την ανάδειξη του κλέους των αρχαίων αγώνων που ελάμβαναν χώρα στους τόπους αυτούς.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ