Αρχ. Ολυμπία: Στο πρώην γηροκομείο Πελοπίου 0 πρώτος παιδικός σταθμός του δήμου

 

Το πέρασμα από την τρίτη στην πρώτη ηλικία - Η μετατροπή του παλιού γηροκομείου της Ι.Μ. Ηλείας στο Πελόπιο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένας λαμπερός χώρος που σύντομα θα υποδεχθεί παιδιά και θα γεμίσει με χαρούμενες φωνές και χαμόγελα, είναι το πρώην γηροκομείο Πελοπίου, της Ι.Μ. Ηλείας. Μετά τις περιπέτειες που υπήρξαν με την πιθανή παραχώρηση του χώρο για φιλοξενία προσφύγων, η παρέμβαση του δήμου ήταν άμεση με πρόταση για δημιουργία παιδικού σταθμού. Μετά την έγκριση, οι εργασίες προχώρησαν αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα πλέον ο πρώτος παιδικός σταθμός στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας να είναι γεγονός. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, Άρης Παναγιωτόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια της εταιρίας που ανέλαβε το εγχείρημα συνολικά και για τα πρόσωπα εκείνα που συνέβαλαν στην άμεση υλοποίηση.

PELOPIO 2

«Με πολύ χαρά, συγκίνηση και περηφάνια σας υποδέχομαι για πρώτη φορά σήμερα στη νέα αυτή δομή που έρχεται να επισφραγίσει την προσπάθεια των τελευταίων μηνών, γιατί άλλαξαν άρδην τα σχέδιά μας και εκεί που ο χώρος αυτός έμελλε να φιλοξενήσει ηλικιωμένους σήμερα ετοιμάστηκε, μεταλλάχθηκε ολοκληρωτικά, γέμισε χρώματα και παιχνίδια και ετοιμάζεται να υποδεχθεί μικρά παιδιά. Η προσπάθειά μας αυτή έλαβε ουσιαστικά επιτυχή έκβαση την Πέμπτη, όπου μας επισκέφθηκε η αρμόδια επιτροπή και ενέκρινε, τόσο το κτίριο, όσο και τις γενικότερες εργασίες που έγιναν εδώ και μένουν μόνο τα διαδικαστικά προκειμένου να υπογραφεί η αδειοδότηση του παιδικού σταθμού και η προκήρυξη των θέσεων των ατόμων που θα στελεχώσουν τον παιδικό σταθμό» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «. Ο παιδικός σταθμός αυτός είναι ο πρώτος στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί γίνεται σε μια περίοδο που η κρίση μαστίζει τη χώρα μας και βέβαια οι δήμοι δεν πάνε πίσω, οπότε αυτό το εγχείρημα μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και μας έκανε ιδιαίτερα περήφανους γιατί τα οικονομικά ήταν λιγοστά, εντούτοις καταφέραμε και φτιάξαμε αυτό το τέλειο αποτέλεσμα που βλέπετε και που πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω» συμπλήρωσε.

PELOPIO 4

Θα φιλοξενήσει 30 παιδιά από 2-5 ετών

Η δυναμικότητα του παιδικού σταθμού θα είναι τριάντα παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών. Θα προσληφθούν δύο νηπιαγωγοί και ένα άτομο για την καθαριότητα και θα λειτουργήσει σε δύο βάρδιες, πρωινή από τις 7,30 έως τις 15.30 και απογευματινή από τις 16.00 έως 20.00. Έχουν εγκριθεί ήδη από το καλοκαίρι 16 παιδιά, ενώ οι θέσεις είναι ανοικτές για εκείνους τους γονείς, που δεν εγκρίθηκαν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους με ένα μικρό αντίτιμο. Η νέα δομή έρχεται να συμπληρώσει και την άλλη δομή που υφίσταται και λειτουργεί στο Πελόπιο το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Η δομή μετά την ολοκλήρωση των διαδικαστικών αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα μήνα, ενώ θα ακολουθήσουν και τα επίσημα εγκαίνια.

PELOPIO 6

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας για την παραχώρηση του κτιρίου, διότι ήταν πάντα δίπλα μας και στέκεται δίπλα μας, είτε όταν κάναμε το χώρο γηροκομείο ΚΗΦΗ, είτε τώρα που οι καταστάσεις το έφεραν έτσι και επιλέξαμε να μεταλλάξουμε το χώρο αυτό και να το μετατρέψουμε σε παιδικό σταθμό. Να ευχαριστήσω το ΔΣ της Κοινωφελούς που συνέδραμαν στο έργο της υλοποίησης, τον πρόεδρο της Κοινότητας Πελοπίου, τους πολίτες του χωριού γιατί βοήθησαν εθελοντικά να λύσουμε πάρα πολλά ζητήματα στο χώρο και ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην κα Μαντά τη γραμματέα της Κοινωφελούς που είναι υπεύθυνη για ότι ωραίο έχετε δει εδώ μέσα» είπε στον επίλογο ο κ. Παναγιωτόπουλος.

PELOPIO 3

PELOPIO 1

PELOPIO 7

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ