Βάζει πλώρη για έργα το 2016 το λιμάνι της Κυλλήνης

Τεχνικό πρόγραμμα 688.000 ευρώ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αν το 2015 ήταν ένα έτος τακτοποίησης για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, το 2016 είναι η χρονιά των έργων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναμπίλ Μοράντ. Η χερσαία ζώνη λιμένα αυτή την χρονιά θα αλλάξει όψη, χάρη στο φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το ΔΣ Ανδραβίδας – Κυλλήνης για το ΔΛΤ Κυλλήνης. Συνολικά 688.100 ευρώ θα διατεθούν για μια σειρά έργων, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και ταξιδιώτες, να τονώσουν τον τουρισμό, να βελτιώσουν τις λιμενικές υποδομές, αλλά και να λύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η έδρα του πρώην δήμου Κάστρου – Κυλλήνης.

Ο Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε πως το περασμένο έτος έγιναν πολλές διορθωτικές κινήσεις στην οικονομική διαχείριση του Ταμείου και πλέον υπάρχει διαθέσιμο μεγάλο ποσό για την υλοποίηση έργων. Βάσει αυτών καταρτίστηκε ο φετινός προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός μάλιστα αγγίζει τα 2.350.000 ευρώ και περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα με έργα ύψους 688.000 ευρώ, στην χερσαία ζώνη του λιμένα.
Έτσι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διατεθούν 50.000 για την συντήρηση και επισκευή του κτιρίου υπηρεσιών λιμένα, 60.000 ευρώ για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του λιμένα, 20.000 ευρώ για την περίφραξη του χώρου της βόρειας προβλήτας βάσει του ISPS Code, 12.600 ευρώ για την κατασκευή σκιάδων στο κτίριο των νέων εκδοτηρίων, 50.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση της δυτικής εισόδου, 100.000 ευρώ για την διαμόρφωση του ανατολικού τμήματος, 12.000 ευρώ για ελαιοχρωματισμούς στον μεταλλικό εξοπλισμό του λιμένα.

Θα γίνουν και αντιπλημμυρικά
Ένα χρόνιο πρόβλημα της Κυλλήνης είναι το σημείο πίσω από το λιμάνι που σε κάθε νεροποντή πλημμυρίζει προκαλώντας προβλήματα σε καταστήματα και ιδιοκτησίες. Στο τεχνικό πρόγραμμα έχει προβλεφθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για αντιπλημμυρικό έργο ενώ επίσης θα διατεθούν 17.500 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή του αντλιοστασίου του λιμένα. «Πρόκειται για ένα έργο που περιμένει η Κυλλήνη πολλά χρόνια, το αντιπλημμυρικό πίσω από το λιμάνι σε ένα σημείο που σε κάθε βροχή υπήρχε πρόβλημα και απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει. Είχα δηλώσει μετά τις τελευταίες πλημμύρες πως θα υλοποιήσουμε ένα αντιπλημμυρικό έργο ουσίας για να λύσουμε το πρόβλημα» σχολίασε ο κ. Μοράντ.
Επίσης το Λιμενικό Ταμείο θα διαθέσει το ποσό των 180.000 ευρώ για την αναδημιουργία αναψυκτήριου σε θέση που υπήρχε στο παρελθόν δίπλα στην παραλία του λιμένα. Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και θα αναζωογονήσει την παραλία, αλλά θα αποφέρει και έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο.
Τέλος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης θα προχωρήσει στην κατασκευή σύγχρονης ηλεκτρονικής γεφυροπλάστιγγας με κιόσκι, έργο ύψους 86.000 ευρώ.
Ο κ. Μοράντ ανέφερε πως στόχος είναι στο μέλλον η Κυλλήνη να μετατραπεί σε έναν «πράσινο λιμένα» που θα δώσει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα και να διεκδικήσει σημαντικά έργα αναβάθμισης. Έτσι θα προχωρήσουν και οι μελέτες για την επικαιροποίηση του Master Plan και όπως είπε χαρακτηριστικά «να φτάσει το λιμάνι της Κυλλήνης εκεί που του αξίζει»…

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη