Βαρθολομιό: 660.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για νηπιαγωγείο

Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, δυο νέες σχολικές μονάδες στη Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για την ανέγερση της

νέας πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και την κατασκευή του 1ου Νηπιαγωγείου Βαρθολομιού, στον Δήμο Πηνειού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η απόφαση υπέγράφη σήμερα το πρωί ύστερα από τον τελικό έλεγχο όλων των αναγκαίων διατυπώσεων. «Πρόκειται για δυο νέα διδακτήρια που θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα κατασκευαστούν στην βάση των πλέον σύγχρονων προδιαγραφών για τις σχολικές μονάδες», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το έργο ανέγερσης της νέας πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έχει προϋπολογισμό 2.950.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους 33 μήνες. Αφορά στην κατασκευή ενός νέου τριώροφου κτιρίου (με υπόγειο), με εμβαδό 1.343 τετραγωνικά μέτρα στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, εννέα αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή ενός δεύτερου ημιυπόγειου κτιρίου (με εμβαδό 122 τ.μ.) στο οποίο θα περιλαμβάνονται η λειτουργία εστιατορίου (κουζίνα και χώρος εστίασης) και η λειτουργία κυλικείου. Οι νέες κτιριακές υποδομές θα λειτουργούν συμπληρωματικά με το τριώροφο υφιστάμενο πέτρινο κτίριο.

Προβλέπεται, ακόμα, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, χώρων πρασίνου, στεγασμένου διαδρόμου και προσβάσεων (ράμπες) για τα ΑμεΑ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αγρινίου.

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται και το έργο κατασκευής του 1ου Νηπιαγωγείου Βαρθολομιού, με προϋπολογισμό 662.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών τους 27 μήνες. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης το νέο διδακτήριο θα έχει εμβαδόν 232 τετραγωνικά μέτρα και θα περιλαμβάνει: δυο αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμη αίθουσα, γραφεία νηπιαγωγών, κουζίνα, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με σύγχρονη παιδική χαρά και την κατασκευή στεγάστρου εμβαδού 49 τετραγωνικών μέτρων. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Πηνειού.

Και τα δυο έργα εντάσσονται στον άξονα προτεραιότητας για την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στην Δυτική Ελλάδα (Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα- Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι).     

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ