Δήμοι Ήλιδας - Πηνειού - Ανδραβίδας - Κυλλήνης: Οι επικρατέστεροι για τις θέσεις ευθύνης

 

Δήμος Ήλιδας: Ορκίζεται το δημοτικό  συμβούλιο  στις 28 Αυγούστου - Πρόσωπα και θέσεις που θα καταλάβουν στο σχήμα της νέας δημοτικής αρχής

Πιθανότατα στις 28 Αυγούστου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου. Σχετικά με τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα δημοτική αρχή, ο κ. Χριστοδουλόπουλος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και φέρεται να έχει καταλήξει στο βασικό πλάνο. Απ’ ότι διαφαίνεται δεν θα προβεί σε κάποια ανακοίνωση πριν από τις δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ορισμό των επιτροπών. Το σίγουρο όνομα, που θα αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου είναι ο Δασάρχης Αμαλιάδας Λυκούργος Πολυχρονόπουλος. Για τη θέση του αντιδημάρχου κερδίζουν έδαφος δύο δικηγόροι, ο Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Για τις θέσεις αντιδημάρχου, μια θέση διαφαίνεται να καταλαμβάνει ο Χρήστος Φωτόπουλος, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξη Μανωλόπουλου, Ηλία Ευσταθόπουλου, Κώστα Καραϊνδρου και Γιάννη Αθανασόπουλου. Για την προεδρία του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος», ακούγεται το όνομα της Ρούλας Γκουβίτσα, ενώ για την ΔΕΥΑ, που επανασυστήνεται ακούγεται το όνομα του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.

Ορκωμοσία στις 27 ή 29 Αυγούστου στον Δήμο Πηνειού - Σφίγγα ο Καστρινός για τις θέσεις αντιδημάρχων - Ποιά  ονόματα  συζητούνται

Στις 27 ή στις 29 Αυγούστου (8:30 μ.μ.) στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι χθες πάντως επικρατέστερη ημερομηνία ήταν για τις 27 του μήνα, αν και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημα και η σχετική πρόσκληση. Ο κ. Καστρινός δεν αποκαλύπτει τα σχέδια του σχετικά με τα πρόσωπα που θα πλαισιώνουν τη δημοτική αρχή. Ο πιο σίγουρος πάντως θα πρέπει να θεωρείται ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Βασίλης Κασσιανός, ο οποίος θα συνεχίσει στο πόστο του. Θέση αντιδημάρχου, πιθανότατα θα λάβει ο «παλιός» Σπύρος Βασιλείου και οι «νέοι» Αντώνης Αποστολόπουλος από το Τραγανό, Νίκος Μαφρέδας πρόεδρος της Γλύφας – Λυγιάς – Αρκουδίου και ο νεοεισερχόμενος στο δημοτικό συμβούλιο ιατρός Παναγιώτης Κυριαζής. Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επικρατέστερη είναι η δικηγόρος Βάντα Κοντούλη, ενώ στις θέσεις τους αναμένεται να παραμείνουν οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημήτρης Βασιλόπουλος και Πολυξένη Χρυσανθακοπούλου.

Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα αξιοποιηθούν στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης - «Κλειδώνουν» οι θέσεις των αντιδημάρχων - Προτεραιότητα για το Ναμπίλ Μοράντ η δημιουργία ενός δήμου φιλικού προς τον πολίτη

Τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων, που θα αξιοποιήσει, σε θέσεις «κλειδιά» προκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του για ένα δήμο φιλικό προς τον πολίτη, έχει ήδη αποφασίσει ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ λίγες μόλις μέρες, πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 11.30 το πρωί στον κινηματογράφο «Αστρον» στα Λεχαινά.
Έχοντας την τύχη, όπως ο ίδιος δηλώνει, να έχει στο δυναμικό του, αξιόλογα και έμπειρα στελέχη, θεωρεί σχεδόν βέβαιο πως θα καταφέρει από την πρώτη κιόλας διετία – παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία- να προχωρήσει στην αναγκαία αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, τοποθετώντας σε κάθε πρώην δήμο (Ανδραβίδα, Βουπρασία, Λεχαινά, Κάστρο Κυλλήνη) υπευθύνους, οι οποίοι θα γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες και τα προβλήματα των περιοχών αυτών και θα επεμβαίνουν δίνοντας λύσεις.
«Είμαι τυχερός γιατί έχω δίπλα μου πολύ καλούς συνεργάτες, έμπειρους και σοβαρούς και έχω ήδη αποφασίσει να προχωρήσω στην αξιοποίηση τους με αντικειμενικότητα. Θα είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους και το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσω να τους αξιοποιήσω και τους 16 εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης σε διάφορες θέσεις, είτε στο πρώτο μισό της θητείας μας, είτε στο υπόλοιπο και μέχρι τη λήξη της» επισήμανε ο κ. Ναμπίλ Μοράντ.
Αν και χαρακτήρισε, ιδιαίτερα δύσκολη την απόφαση επιλογής των προσώπων που θα αξιοποιήσει για αρχή, μιλώντας στην «Πρωινή» ανέφερε ότι «για όλους υπάρχουν κατάλληλες θέσεις» και πως «οι πέντε αντιδήμαρχοι που θα οριστούν στην αρχή, στην πορεία θα αλλάξουν».

Οι πρώτοι αντιδήμαρχοι
Με δεδομένο, ότι για τα πρώτα χρόνια της θητείας του, ο Ναμπίλ Μοράντ έχει θέσει ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, υλοποιώντας έργα ουσίας, φαίνεται πως έχει αποφασίσει  να ορίσει αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Χρήστο Παλαιολόγο, πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Ένα δοκιμασμένο και έμπειρο στέλεχος που έχει διατελέσει στην ίδια θέση και στο παρελθόν. Στον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών, προκρίνεται η κ. Ελένη Λευκαδίτη, πρώην Εφέτης ενώ δεν αποκλείεται και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Χάρδας. Είναι πιθανό η κ. Λευκαδίτη να οριστεί και υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της παράταξης αλλά και την δημοτική σύμβουλο Αναστασία Οικονομοπούλου από τη Βάρδα. Όσον αφορά τον τομέα Πολιτισμού και Παιδείας, ο κ. Μοράντ βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πρόσωπα και συγκεκριμένα τον Ανδρέα Μίγκο από τα Λεχαινά και το Νίκο Σοφιανόπουλο από τη Βάρδα. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Μίγκος θα αναλάβει το δύσκολο αυτό πόστο το πρώτο μισό της θητείας και ο Ν. Σοφιανόπουλος το δεύτερο και τελευταίο. Στον τομέα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο κ. Λάμπης Δημόπουλος από την Ανδραβίδα ο οποίος έχει διατελέσει σε αντίστοιχη θέση στο παρελθόν, ενδεχομένως και ο Ανδρέας Χαμουζάς επιχειρηματίας από τη Μανωλάδα. Τέλος στον τομέα Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αναμένεται να οριστεί αντιδήμαρχος η Άννα Γεωργοπούλου Κοντόγιωργα. Και τα υπόλοιπα στελέχη όμως θα τοποθετηθούν σε θέσεις ευθύνης, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Ψυχογιός  και η Νεκταρία Σταυροπούλου Πανταζή από το Κάστρο Κυλλήνης, ο επιχειρηματίας Σάκης Μάλλιαρης από τα Λεχαινά, ο Τάσος Μυλωνόπουλος από τη Βάρδα αλλά και ο Σάκης Σταυρόπουλος από τη Μανωλάδα. Όσον αφορά την πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου «Κένταυροι» Ανδραβίδας κ. Αλεξάνδρα Αλτούνη, υπεύθυνη για την διοργάνωση της Ιππικής Έκθεσης για την οποία η νέα δημοτική αρχή έχει μεγαλόπνοα σχέδια, θεωρείται σίγουρο ότι θα αναλάβει θέση αντιδημάρχου, στο δεύτερο μισό της θητείας της παράταξης «Συμφωνία Πολιτών» το ίδιο και ο κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει πως για την ώρα δεν επιθυμεί να αναλάβει θέση.
Κική Κολοβέρου
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.