Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Απάντηση για τους ειδικούς συμβούλους

Ανακοίνωση - απάντηση για το θέμα της πίστωσης των 100.000 ευρώ για ειδικούς συμβούλους εξέδωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Μετά την ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της υπ. αριθ. 18 απόφασης της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου για την δέσμευση πίστωσης 100.000 € που αφορά τους υπαλλήλους ειδικών θέσεων και την παραπληροφόρηση που επιχειρήθηκε κρίνουμε απαραίτητο για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των συμπολιτών μας να διευκρινίσουμε:

Το ποσό των 100.000,00 € που είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό, αφορά την πρόβλεψη- κόστους για το 2012 που θα έχει ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας αν κάνει χρήση όλων των δυνατοτήτων που ο Νόμος του παρέχει. Αν δηλαδή προσλάβει το σύνολο των συμβούλων που του επιτρέπεται (Συνολικά 4). Και αυτήν ακριβώς την πρόβλεψη κόστους εκφράζει ο προϋπολογισμός.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι. Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας έκανε ορθή χρήση αυτού του δικαιώματος που ο νόμος – και πολλή σωστά - του δίνει;

Τα πραγματικά στοιχεία είναι τα ακόλουθα:

Α.       Για το 2011 το ποσό που διατέθηκε για την πληρωμή των ειδικών συνεργατών ή Συμβούλων του Δημάρχου είναι 12.000 € .

Β.        Για το 2012 που είναι Ολυμπιακή Χρονιά και οι υποχρεώσεις του Δήμου τεράστιες το συγκεκριμένο κόστος δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 50% του δικαιούμενου ποσού.

Επισημαίνουμε επίσης το γεγονός ότι το κόστος αμοιβής των συμβούλων δεν καθορίζεται από τον εκάστοτε δήμαρχο –όπως κακώς αφήνεται να εννοηθεί- αλλά από το Νόμο και ελέγχεται από τον αρμόδιο Επίτροπο.

Η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει τουλάχιστον την διασταύρωση της πληροφορίας και την επιβεβαίωση της όποιας είδησης. Προφανώς στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπήρξε αναπαραγωγή ανακριβής και εσφαλμένη. Οι δημοσιογράφοι όφειλαν όμως και στις δύο περιπτώσεις να διασταυρώσουν το θέμα και να παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη την αλήθεια.

Επειδή κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης συνδυάζοντας ανόμοια πράγματα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη ληστεία στο Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων και στην έλλειψη αρχαιοφυλάκων τονίζουμε τα εξής .
Άλλο Δήμος άλλο Αρχαιολογική Υπηρεσία . Κάθε υπηρεσία προσπαθεί ,και καλά κάνει, να οργανωθεί καλύτερα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στον πολίτη. Είναι λοιπόν τελείως λαθεμένη κάθε συσχέτιση της έλλειψης προσωπικού φύλαξης του Αρχαιολογικού Χώρου και των Μουσείων της Ολυμπίας με την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ως Δημοτική Αρχή επεξεργαζόμαστε πρόταση διαβούλευσης στην ΚΕΔΕ για την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πάντως ως Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στις συναντήσεις μας με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και στην στενή μας συνεργασία με την Ζ’ Αρχαιολογική Υπηρεσία και την προϊσταμένη της κ Γεωργία Χατζή διεκδικούμε την καλύτερη στελέχωση των υπηρεσιών για την φύλαξη των μουσείων με ειδικευμένο προσωπικό.  

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας κάτω από τις ιδιαίτερα κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που διαμορφώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα μας και επηρεάζουν αρνητικά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση , προσπαθεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες του και να καλύψει παραλείψεις και βάρη του παρελθόντος που οδήγησαν τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή σε μαρασμό και υπανάπτυξη

Τέλος θέλουμε για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος του Δήμου με απόλυτο πάντοτε σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, όπως μέχρι σήμερα έχουμε πράξει.

Δημοσιεύματα αυτού του είδους όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντιθέτως ενισχύουν τον αγώνα μας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τον τόπο μας".

 

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη