Δήμος Πηνειού για το "χαράτσι": Στήριξη τους αδύναμους - σκέψεις για τους υπόλοιπους

Νομική  υποστήριξη στους δημότες που αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας ή εκ των πραγμάτων αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, θα παράσχει ο δήμος Πηνειού.

Αυτή την απόφαση έλαβε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Συνάνθρωποι μας με χρόνιες παθήσεις όπως νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση και το «χαράτσι» τους αποτελειώνει αφού δεν έχουν τις δυνατότητες εκείνες να το πληρώσουν.

Σύντομα θα γίνει μια «απογραφή» αυτών των ατόμων στον πληθυσμό και μέσω δικηγόρου θα κατατεθεί προσφυγή για να πληρώσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στον πραγματικό λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν και άλλες προτάσεις που αφορούσαν το σύνολο των δημοτών που δεν έχουν ή αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Αρκετοί πολίτες άλλωστε ήταν παρόντες στη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην περιοχή του κάμπου αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει τη θέλησή τους να συμμετάσχουν σε μαζικές κινητοποιήσεις κι δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Τραγανού, έχουν ήδη συγκεντρώσει υπογραφές για να μην γίνουν διακοπές στις παροχές ρεύματος από τα νοικοκυριά εκεί που δεν θα καταβάλουν το τέλος ακινήτων.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη