Δήμος Πηνειού: Πρωτοβουλίες στήριξης από το Κέντρο Φροντίδας Ευπαθών Οικογενειών με παιδιά

Στη συγκέντρωση ρούχων, υποδημάτων και διαφόρων άλλων αγαθών από συμπολίτες που δεν τα χρειάζονται θα προχωρήσει ενόψει των Χριστουγέννων το Κέντρο Φροντίδας

Ευπαθών Οικογενειών με παιδιά του Δήμου Πηνειού το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Σεπτέμβρη και εδρεύει στη Γαστούνη.   

Πρόκειται για μια δομή ιδιαίτερα σημαντική  η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των παιδιών διαφόρων οικογενειών της περιοχής  οι οποίες πραγματικά  χρειάζονται βοήθεια. Ειδικότερα με τη συνδρομή των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων - και όχι μόνο - οι υπεύθυνοι του Κέντρου θα συγκεντρώσουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και άλλα αγαθά τα οποία μπορούν να δοθούν σε παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.

Μάλιστα αυτό δεν θα γίνει μόνο τώρα ενόψει των εορτών αλλά θα γίνεται σε μόνιμη βάση κατά τη διάρκεια του έτους εφόσον βεβαίως υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Με άλλα λόγια όσοι Δημότες διαθέτουν παιδικά ρούχα ή παιχνίδια που είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζονται αντί να τα πετάξουν μπορούν να τα δίνουν στο Κέντρο Φροντίδας και στη συνέχεια αυτά θα διανεμηθούν σε συγκεκριμένες οικογένειες.

Όσοι Δημότες επιθυμούν να μπουν σε αυτή τη λογική μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους του Κέντρου Φροντίδας στο τηλέφωνο  26230 32472 ή να επισκέπτονται το Κέντρο το οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από το ΚΑΠΗ Γαστούνης.

Να διευκρινιστεί ότι τα ρούχα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν αποκλειστικά και μόνο σε όσες οικογένειες με παιδιά έχουν κάνει αίτηση και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα που υλοποιεί το Κέντρο, δεν θα αφορά δηλαδή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι στιγμής πάντως η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη δείγμα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει  ο Δήμος Πηνειού στον οποίο διαμένουν και αρκετές οικογένειες αθίγγανων με παιδιά.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ