Δήμος Πύργου: Βγήκαν παγανιά για υποψηφίους συμβούλους - Απαντήσεις που "σκοτώνουν"

 

Απομένει κάτι παραπάνω από ένας χρόνος μέχρι τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και στην Ηλεία, ήδη έχουν εμφανιστεί οι βασικοί υποψήφιοι διεκδικητές των δημαρχιακών θώκων. Λίγο πριν βγουν σε αναζήτηση ψηφοφόρων, ξεκίνησε η αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Ιδιαίτερα στο δήμο Πύργου τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Γιατί αν παραμένει ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων στις τάσεις που έχουν καταγραφεί, όλοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εξεύρεση συμβούλων.

Γιατί να βρεθούν τόσοι άνθρωποι με διάθεση εμπλοκής στα κοινά και έτοιμοι να καλύψουν το βασικό κόστος της υποψηφιότητάς τους για μια αξιοπρεπή παρουσία φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο.

Στο δήμο Πύργου υπάρχει επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Τουλάχιστον πέντε από τους φερόμενους ως υποψηφίους δημάρχους, “ψαρεύουν” λίγο - πολύ από την ίδια δεξαμενή… Και τα “ψάρια” δυστυχώς για αυτούς δεν είναι πολλά…

Και μια πιθανή αδυναμία κατάρτισης ικανού συνδυασμού ίσως αποτελέσει και την αιτία να έχουμε υπαναχωρήσεις υποψηφίων, ενοποίηση παρατάξεων και κοινή κάθοδο στις εκλογές ή ακόμα και αποχώρηση από τη διαδικασία.

Η αναζήτηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έχει επιβεβαιώσει τους υποψήφιους ή τουλάχιστον αυτούς που ξεκίνησαν μια διαδικασία καθόδου στις εκλογές, αλλά θα κρίνει και το πρώτο αποτέλεσμα τους εγχειρήματος.

Στο δήμο Πύργου, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δεχθεί τουλάχιστον πρόταση για συμμετοχή σε συνδυασμό από τουλάχιστον πέντε υποψηφίους δημάρχους και δεν το συζητούν επουδενί, αλλά υπάρχουν και αυτοί που λειτουργώντας περισσότερο υπολογιστικά, “μετρούν” τι θα πάρουν, για να καλύψουν μια θέση σε δημοτικό συνδυασμό. Και όσο ο καιρός θα πλησιάζει για την κάλπη και τα περιθώρια στενεύουν, κάποιοι αναμένεται να επωφεληθούν στο έπακρο - έχοντας ζυγίσει τα πράγματα καλύτερα - και θα “πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους” μπαίνοντας στη διαδικασία των εκλογών…

Πάντως παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις που έχουμε ακούσει πως έδωσαν άνθρωποι που τους προτάθηκε να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι… Σε μια από αυτές η αρνητική απάντηση ήρθε μέσα από τη φράση “δεν γα . . . . .αι ρε φίλε” και η ανταπάντηση στην ερώτηση “γιατί το λες αυτό” ήταν “γιατί κάνει καλό…”.

Στο χρόνο που απομένει μέχρι την κατάρτιση των ψηφοδελτίων - και απομένει αρκετός - αναμένεται να δούμε πολλά

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ