Δήμος Πύργου: Δίχτυ προστασίας απέναντι στη φτώχεια και την ανέχεια

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αποτελέσει την πρώτη ουσιαστική κίνηση του δήμου και των ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, η δυστυχία και η

ανέχεια», αναφέρει ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος ενόψει των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο δήμος για την ίδρυση και λειτουργία του.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι πρώτες ενέργειες ώστε η πρωτοβουλία αυτή, η πρώτη στη σειρά του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, να πάρει σάρκα και οστά και να προσφέρει στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παρασκευόπουλος, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Πύργου κ. Δημήτρη Κορίζη και τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπου ο δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Μαργαρίτα Σερπάνου τους μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη δημιουργία στην πόλη τους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που λειτουργεί με την ευθύνη του δήμου και την υποστήριξη της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Παράλληλα ο δήμος προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαμορφωθεί και να εξοπλιστεί κατάλληλα ο χώρος του πρώην κτιρίου διοίκησης του παλιού νοσοκομείου, που επελέγη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

«Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, ο δήμος Πύργου έχει χρέος να σταθεί με διάθεση αλληλεγγύης και προσφοράς απέναντι σε κάθε συνάνθρωπό μας που υποφέρει. Πιστεύω ότι στην  προσπάθειά μας αυτή δεν θα είμαστε μόνοι. Ήδη συνεργαζόμαστε με την Εθελοντική Δράση Πύργου και άλλους ενεργούς συμπολίτες μας που ευαισθητοποιούνται στα ζητήματα αυτά και από κοινού θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε δράσεις που θα δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ