Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας: Στο προσκήνιο και πάλι η Αφή . . .

Το θέμα της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας απασχόλησε για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, που συνεδρίασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής.Εκείνο που τόνισαν όλες οι πλευρές ήταν να υπάρξουν δράσεις ώστε να αποφευχθούν θεσμικές εκτροπές στο θέμα της Αφής στην Ολυμπία, ενώ προτάθηκε να ζητηθεί και η στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ. Ακούστηκε ακόμα και πρόταση να φτάσει «ακτιβιστικά» η πραγματική φλόγα στο Ίνσμπρουκ, ώστε να δώσει το μήνυμα ο κόσμος της Ολυμπίας.

Ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις του στο ΥΠΕΚΑ και τα έργα αποχέτευσης που προωθούνται, αλλά και για τις επαφές σχετικά με το θέμα του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. Προ ημερησίας διάταξης τέθηκε ακόμα το θέμα της μόλυνσης από μεταφερόμενα απόβλητα ελαιοτριβείων  πλησίον του σημείου άντλησης πόσιμου νερού της Νεμούτας.

Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ηλειακής ΑΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου ΕRNEST (Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Δίκτυο για το Βιώσιμο Τουρισμό) ψηφίστηκε ομόφωνα το σώμα. Το θέμα εισηγήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς αναλύοντας τις δυνατότητες του αλλά και την μέχρι τώρα εφαρμογή του.

Στην συζήτηση των εγκρίσεων απολογισμών πρώην δήμων Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δρακόπουλος ζήτησε έλεγχο για να μην υπάρχουν σκιές στο θέμα στοχεύοντας στην περίπτωση των έργων που έχουν γίνει στην περιοχή του πρώην δήμου Λασιώνος. Ανάλογη στάση τήρησε η παράταξη του στην σχετική ψηφοφορία ειδικά για τη ΔΕ Λασιώνος.

Η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού ήταν επίσης ένα θέμα που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό και με την τουριστική προβολή του δήμου, που ήταν ένα άλλο θέμα στην ημερήσια διάταξη. Προτάθηκε δε στο πλαίσιο της Αφής να διοργανώνεται μια ακόμα εκδήλωση μεταξύ Ολυμπίας και Ήλιδας.

Τέλος ομόφωνα το σώμα ψήφισε τις εισηγήσεις των αντιδημάρχων Γιώργου Γεωργακόπουλου για την επαναπρόσληψη των διακοπέντων 18μηνων συμβασιούχων και Πέτρου Γιαννακόπουλου για την συνεργασία του δήμου με ιατρικές ομάδες για την δωρεάν παροχή ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών σε δημότες. 

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη