Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Με εντάσεις η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς

Η παρουσία πλήθους δημοτών του Επιταλίου για το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή και η κριτική που άσκησε για μια σειρά από θέματα ο δημοτικός

σύμβουλος της παράταξης Λιατσή, Φώτης Δημόπουλος, «άναψαν τα αίματα» στην αίθουσα, με κατάληξη την αποχώρηση της παράταξης.

Οι κάτοικοι του Επιταλίου, αντίθετοι στην δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή Λιβάδι της δημοτικής ενότητας Βώλακος. Η αντίδραση έγκειται στο ότι οι κάτοικοι βλέπουν να αρπάζουν την καλλιεργήσιμη γη και να προωθούν την αντικατάστασή της με μια «αμφίβολης» ωφέλειας επένδυση.

«Πρέπει, σύσσωμο το χωριό να αντιδράσει προκειμένου να εμποδιστεί η αρπαγή της καλλιεργήσιμης γης από τον τόπο μας και η αντικατάσταση της από μια ακόμα αμφίβολης ωφέλειας επένδυση στην περιοχή μας. Πρέπει με το ηχηρό μας παρών, να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι κανείς δε μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Πρέπει να καταλάβουν ότι τον πρώτο λόγο σε οποιαδήποτε παρέμβαση στην περιοχή μας, τον έχουν οι κάτοικοι του Επιταλίου και μόνον αυτοί» ανέφεραν οι κάτοικοι στην ανακοίνωσή τους.

Ενώ η δημοτική αρχή προετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις με αναβολή της συζήτησης του θέματος, οι κάτοικοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος ενώ εξήγησε τις προθέσεις του δήμου, δεσμεύτηκε στους κατοίκους πως θα συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση για να ενημερώσει σχετικά με το θέμα τους δημότες στο Επιτάλιο.

Οι βλέψεις του δήμου για την περιοχή αφορούν στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού πάρκου, που θα δώσει και άλλες δυνατότητες στην έρευνα, την παραγωγή, την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα, με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη.  

Όλα αυτά ηρέμησαν τους κατοίκους του Επιταλίου που αποχώρησαν στη διακοπή της συνεδρίασης. Ο δεύτερος γύρος έντασης έμελλε να είναι σε επίπεδο συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης. Ο πρώην αντιδήμαρχος της παράταξης Λιατσή, Φώτης Δημόπουλος ήταν αιχμηρός για την έλλειψη Χριστουγεννιάτικου κλίματος στην πόλη από τη δημοτική αρχή με επιπτώσεις στην αγορά.

Συνέχισε θέτοντας τρία θέματα που «καίνε» την πόλη. Το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας με την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του συνδέσμου φίλων Ολυμπιακού, τη κατάργηση του Τελωνίου Κατακόλου και το γενικότερο ζήτημα των αθιγγάνων.
 
Ο κ. Δημόπουλος ζήτησε την κινητοποίηση του δήμου, ειδάλλως θα παραιτηθεί για να αντιμετωπίσει μαζί με άλλους πολίτες τα θέματα αυτά. Η τοποθέτηση του δημάρχου και τα περί αντιστροφής του συναινετικού κλίματος στο δημοτικό συμβούλιο, «φούντωσε» τα πράγματα στην αίθουσα και η παρέμβαση του προέδρου κ. Καννή, μόνο «πυροσβεστική» δεν αποδείχθηκε.

Κάπου εκεί ο κ. Δημόπουλος παρουσίασε έγγραφο με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Τελωνείου Κατακόλου στην Κυλλήνη. Η βραδιά «έκλεισε» όταν ενώ ο δήμαρχος Πύργου τόνιζε πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να κλείσει το Τελωνείο Κατακόλου, αποχωρούσε η παράταξη Λιατσή, με τον επικεφαλής της, να στηρίζει ευθέως το μέλος της Φώτη Δημόπουλο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών