Διασύνδεση της Περιμετρικής Πάτρας με την Ε.Ο. 111

Η οδική διασύνδεση της μεγάλης Περιμετρικής με την εθνική οδό 111 στο ύψος της Οβριάς (κόμβος Κ7), χρόνιο έργο και αίτημα, αποκτά σάρκα και οστά. Το έργο αυτό, θα

αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της περιοχής, θα μειώσει το μήκος της διαδρομής, θα βελτιώσει την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα για τους χρήστες, θα επιφέρει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στο εσωτερικό της Οβριάς και παράλληλα θα διευκολύνει τη οδική διασύνδεση με την ενδοχώρα της Αχαίας.   

Σημειώνεται ότι, αρχικά η μελέτη του έργου είχε ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ, πλην όμως το έργο απεντάχθηκε λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης της μελέτης του. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επέμενε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας να ολοκληρώσει μια σειρά ενεργειών ωρίμανσης του έργου και ήδη την προσεχή Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου) το θέμα εισάγεται προς λήψη απόφασης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με την εισήγηση προς την Επιτροπή, προτείνεται η ένταξη του έργου «Συνδετήρια οδός από Ε.Ο. 111 (περιοχή Λαμπρέϊκα) με την παράκαμψη Πατρών, κόμβος Κ-7» στη θεματική προτεραιότητα Περιφερειακές-Τοπικές οδοί Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 6,3 εκατ. ευρώ.
«Θεωρώ προφανή και αυτονόητη την αναγκαιότητα του έργου και γι’ αυτό το λόγο το προωθούμε τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Περιφερειάρχης. «Με την ευκαιρία θέλω να υπογραμμίσω ότι το καθεστώς των ημιτελών έργων και των μελετών που ουδέποτε υλοποιούνται είναι μια από τις αιτίες που μας έχουν φτάσει μέχρι εδώ και που έχουν κλονίσει την αξιοπιστία του δημοσίου.

Αποτελεί σταθερή πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που έρχονται από το παρελθόν και η ολοκληρωμένη παραγωγή βιώσιμων και λειτουργικών έργων κι αυτό ακριβώς κάνουμε με την οδό που θα συνδέσει την Περιμετρική με την 111».

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη