Δυτική Ελλάδα: "Καμπάνες" μετά από τους αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους

Δέκα παραπομπές επιχειρήσεων στην Επιτροπή Κυρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας, κατασχέσεις περίπου 100 κιλών

ακατάλληλου κρέατος, μια εισήγηση για επιβολή ποινικών κυρώσεων και ένα πρόστιμο ήσαν τα αποτελέσματα των αγορανομικών και υγειονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από μικτά κλιμάκια ελέγχων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας.

Στα κλιμάκια ελέγχου συμμετείχε και ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Βασικός μας στόχος είναι η συνεχής διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού αλλά και η προστασία των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην αγορά. Οι έλεγχοι αποβλέπουν στην τήρηση της νομοθεσίας, στην καλή λειτουργία της αγοράς και στην συμμόρφωση των λίγων κακών επαγγελματιών», τόνισε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος που είχε την εποπτεία των ελέγχων.

Ειδικότερα, από τις παραμονές των Χριστουγέννων έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας ελέγχθηκαν σ’ όλη την Περιφέρεια:

-    109 κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία. Σε τρείς περιπτώσεις κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας.
-    128 επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ και οπωροπωλείων. Στους ελέγχους αυτούς περιλαμβάνονται και οι λαϊκές αγορές.
-    188 επιχειρήσεις ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων.
-    178 επιχειρήσεις καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, με έμφαση σε επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης.

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις ενώ έλεγχοι έγιναν και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Κατά την διενέργεια των ελέγχων δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία πώλησης που κατά τις ημέρες των εορτών παρουσίαζαν αυξημένη αγοραστική κίνηση ενώ, σύμφωνα με τις εντολές που είχαν δοθεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τα κλιμάκια κάλυψαν όλες τις μεγάλες αγορές της Περιφέρειας, με ελέγχους σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

«Οι έλεγχοι είναι σταθεροί και μόνιμοι. Απλώς την περίοδο των εορτών υπήρξε μια μεγαλύτερη ένταση ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα και ν’ αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβιάσεων της αγορανομικής και υγειονομικής νομοθεσίας. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη των ελεγκτικών κλιμακίων και τους Προϊσταμένους τους για την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που έκαναν», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.     

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη