Δυτική Ελλάδα: "Καμπάνες" μετά από τους αγορανομικούς και υγειονομικούς ελέγχους

Δέκα παραπομπές επιχειρήσεων στην Επιτροπή Κυρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας, κατασχέσεις περίπου 100 κιλών

ακατάλληλου κρέατος, μια εισήγηση για επιβολή ποινικών κυρώσεων και ένα πρόστιμο ήσαν τα αποτελέσματα των αγορανομικών και υγειονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από μικτά κλιμάκια ελέγχων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας.

Στα κλιμάκια ελέγχου συμμετείχε και ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Βασικός μας στόχος είναι η συνεχής διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού αλλά και η προστασία των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην αγορά. Οι έλεγχοι αποβλέπουν στην τήρηση της νομοθεσίας, στην καλή λειτουργία της αγοράς και στην συμμόρφωση των λίγων κακών επαγγελματιών», τόνισε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος που είχε την εποπτεία των ελέγχων.

Ειδικότερα, από τις παραμονές των Χριστουγέννων έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας ελέγχθηκαν σ’ όλη την Περιφέρεια:

-    109 κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία. Σε τρείς περιπτώσεις κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας.
-    128 επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ και οπωροπωλείων. Στους ελέγχους αυτούς περιλαμβάνονται και οι λαϊκές αγορές.
-    188 επιχειρήσεις ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων.
-    178 επιχειρήσεις καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, με έμφαση σε επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης.

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις ενώ έλεγχοι έγιναν και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Κατά την διενέργεια των ελέγχων δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία πώλησης που κατά τις ημέρες των εορτών παρουσίαζαν αυξημένη αγοραστική κίνηση ενώ, σύμφωνα με τις εντολές που είχαν δοθεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τα κλιμάκια κάλυψαν όλες τις μεγάλες αγορές της Περιφέρειας, με ελέγχους σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

«Οι έλεγχοι είναι σταθεροί και μόνιμοι. Απλώς την περίοδο των εορτών υπήρξε μια μεγαλύτερη ένταση ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα και ν’ αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβιάσεων της αγορανομικής και υγειονομικής νομοθεσίας. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη των ελεγκτικών κλιμακίων και τους Προϊσταμένους τους για την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που έκαναν», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.     

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ