Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΔΕ η πρόταση για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μελέτης για το δρόμο πέριξ του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να προταθεί για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η εκπόνηση μελέτης για το δρόμο πέριξ του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή. Οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για τη μέρα εκείνη που το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου δεν θα είναι απλά ένα έργο που αφορά τη διαχείριση του νερού, αλλά μια αναπτυξιακή προοπτική για την ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, κινείται και η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εκπόνηση μελέτης βελτιώνοντας τις οδικές προσβάσεις» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, από την Εκτελεστική Επιτροπή εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνου Καρπέτα, για ένταξη του έργου με τίτλο: «Εκπόνηση μελέτης για την παραλλαγή της χάραξης της Επαρχιακής Οδού 33 Πατρών – Τριπόλεως, στην περιοχή της λεκάνης κατάκλυσης του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου» προϋπολογισμού 1.900.000,00 € στη ΣΑMΠ 001 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2018.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε παλαιότερη ανάθεση μελέτης, η οποία δεν ολοκληρώθηκε, διότι δυστυχώς ο ανάδοχος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Εξαιτίας αυτού προχωρά η διάλυση της εργολαβίας αδαπάνως περαιτέρω για το ελληνικό δημόσιο.

Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής εγκρίθηκε η προμήθεια ελκυστήρα με ρυμουλκούμενο για τη μεταφορά εκχιονιστικών μέσων, το οποίο ζητήθηκε αρμοδίως από το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών