Εκπαιδευτική σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του, είχε το πρωί της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που θα απασχολήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα με το άνοιγμα των σχολείων. Αρχικά ο κ.Γεωργακόπουλος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μεταξύ άλλων συνεχάρη τους νέους διευθυντές των σχολείων, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους και δήλωσε την υποστήριξη του δήμου.

Τους ανέφερε πως θα γίνονται συχνές συναντήσεις για την καταγραφή απόψεων και προβλημάτων για τα σχολεία του δήμου. Σε κάθε  διευθυντή  των σχολείων παραδόθηκε φάκελος που περιείχε  τηλέφωνα επικοινωνίας, δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τις συγχωνεύσεις των παλιών Σχολικών Επιτροπών σε δύο, το ΦΕΚ για τις συγχωνεύσεις και τη σύσταση των σχολικών επιτροπών, το ΦΕΚ για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών και τέλος τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας με τον ορισμό του Δ.Σ. σε κάθε σχολική επιτροπή.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Αθλητισμού Διονύσιος Κουρνούτας, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νίκος Σικοτακόπουλος, ο πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.  Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλέξης Κατσάνης, ο διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών Ανδρέας Γερασιμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος.

Τόσο από πλευράς του αντιδημάρχου όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες τέθηκαν θέματα που αφορούσαν την εύρυθμη οικονομική λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων, την καθαριότητα και τις άλλες ανάγκες καθώς και την μεταφορά  των μαθητών.

Αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο ο Ανδρέας Γερασιμόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα ισχύσει το περσινό  καθεστώς. Δηλαδή η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται από το ΚΤΕΛ με τον τρόπο που γίνονταν μέχρι τον Ιούνιο. Πέραν αυτού και προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την μεταφορά των παιδιών από τον Ιανουάριο και μετά ως δήμος έχουμε προχωρήσει σε  διεθνή, ανοιχτό, μειοδοτικό διαγωνισμό προς κάθε ενδιαφερόμενο για την ανάληψη του έργου.

Ακόμα  μεταξύ άλλων εκτός από την ενημέρωση λειτουργίας των σχολικών επιτροπών δόθηκε έμφαση και διευκρινιστήκαν όλα τα στοιχεία του νόμου προκειμένου να διασφαλιστεί  η καθαριότητα στην οικονομική λειτουργία τους.

Για τον σκοπό αυτό ανταλλάχτηκαν  απόψεις , δόθηκαν σχέδια και αμέσως θα ληφθούν αποφάσεις των σχολικών επιτροπών για την  συγκέντρωση  όλων των χρηματικών υπολοίπων των συγχωνευθέντων επιτροπών και για τον  προσδιορισμό του ποσού που θα διαχειρίζεται ο κάθε διευθυντής σχολείου. Τέθηκαν τέλος κανόνες του σχεδίου που διασφαλίζουν την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολικών μονάδων.  

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ