Εκπροσώπηση της Περιφέρειας στην 1η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για την ισότητα των δύο φύλων

Η περιφερειακή σύμβουλος Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 1η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής για την ισότητα των δύο φύλων

που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα της Πολωνικής Προεδρίας και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη Διάσκεψη μετείχαν επιστήμονες, ερευνητές και πολιτικοί από όλον τον κόσμο ενώ παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν έρευνες για την ισότητα των δύο φύλων και την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα αυτόν. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν καινοτόμες τάσεις, πρακτικές και πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες Περιφέρειες και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος της Διάσκεψης αφιερώθηκε στην αναζήτηση τρόπων και πολιτικών προκειμένου να γίνει δυνατή η ένταξη όλο και περισσοτέρων γυναικών στους τομείς της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας, δεδομένου ότι αποτελεί διαπιστωμένο γεγονός η απώλεια πολλών ταλαντούχων γυναικών από τους κλάδους αυτών, λόγω υφισταμένων διακρίσεων.

«Ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα Διάσκεψη που μας πρόσφερε τις πλέον πρόσφατες εμπειρίες και γνώσεις στο ζήτημα της ισότητας των φύλων. Θεωρώ ότι όλη αυτή η εμπειρία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη και για εμάς στο βαθμό που θα μπορέσουμε να την ενσωματώσουμε στις τρέχουσες πολιτικές και πρακτικές της Περιφέρειας», δήλωσε η Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου.  

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη