Εκτακτη ενίσχυση των Δήμων που επλήγησαν απο τις πλημμύρες ζήτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Ηλεία και στην Αχαΐα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής

Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο, με σκοπό να χρηματοδοτηθούν άμεσες και κατεπείγοντος χαρακτήρα παρεμβάσεις σε δίκτυα υποδομών και σε σημεία που παρουσιάζονται προβλήματα.

Ο κ. Κατσιφάρας, σε επιστολή του προς τον κ. Κουκουλόπουλο, περιέγραψε την έκταση των προβλημάτων που ανέκυψαν στην περιοχή από τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε δίκτυα υποδομών, ιδιωτικές περιουσίες, καλλιέργειες, επιχειρήσεις και λοιπές εγκαταστάσεις.

«Ειδικότερα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και στην Ανατολική Αιγιάλεια στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας οι ισχυρότατες νεροποντές προκάλεσαν μεγάλης έκτασης πλημμύρες και φαινόμενα κατολισθήσεων και μόνο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών αποσοβήθηκαν περισσότεροι κίνδυνοι και απετράπησαν μεγαλύτερου μεγέθους ζημιές», τονίζει ο κ. Κατσιφάρας, επιμένοντας ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ηλείας όπου η ένταση των φαινομένων ήταν τέτοια που πολλοί συμπολίτες μας υποχρεώθηκαν, λόγω των πλημμυρών, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ ακόμη και το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου υπέστη εκτεταμένες ζημιές και αποφασίστηκε η προσωρινή εκκένωση του.  

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη προχωρήσει στο έργο καταγραφής των ζημιών και προετοιμάζει αίτημα κήρυξης των περιοχών που επλήγησαν σε θεομηνιόπληκτες ώστε να ενεργοποιηθούν όσα προβλέπει ο νόμος για την στήριξη των περιοχών αυτών και, κυρίως, όσων πολιτών ζημιώθηκαν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, είναι αναγκαίο το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που επλήγησαν καθώς και του Δήμου Αιγιαλείας στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με σκοπό να διασφαλιστούν έγκαιρα πόροι για παρεμβάσεις κατεπείγοντος χαρακτήρα στα δίκτυα υποδομών, στα σημεία όπου σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα καθώς και στα σημεία απ’ όπου ξεκίνησαν οι πλημμύρες.

«Με δεδομένο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται κατανοείτε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων οι δε πρόσκαιρες παρεμβάσεις για την θωράκιση περιοχών της Ηλείας και της Αχαΐας έναντι τυχόν νέων πλημμυρών πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Παρακαλώ να σημειώσετε ότι οι Δήμοι, δικαίως, δηλώνουν αδυναμία να χρηματοδοτήσουν τις παρεμβάσεις αυτές ενώ ακόμη και η μίσθωση μηχανημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες», προσθέτει στην επιστολή του προς τον κ. Κουκουλόπουλο ο Περιφερειάρχης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ