Ελευθεροτυπία: "Δήμαρχος με περιοριστικούς όρους στη Ζαχάρω"

Ακόμα μια ιστορία με τις "αυτοδιοικητικές περιπέτειες" του δήμου Ζαχάρως, παρουσιάζει η Ελευθεροτυπία στο σημερινό της φύλλο. Η ανάδειξη νέου δημάρχου στη θέση του

Πανταζή Χρονόπουλου, στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη Σπύρου Μπηλιώνη, οδήγησε την εφημερίδα να αναζητήσει τις δικαστικές διώξεις που φέρονται να βαρύνουν και το νέο δήμαρχο. Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

"Σε νέες περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνει ο Δήμος της Ζαχάρως - όπως εκτιμούν τα μέλη της αντιπολίτευσης- μετά την εκλογή χθες ως νέου δημάρχου του Σπύρου Μπηλιώνη, ο οποίος έχει σοβαρότατες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη για την παραβατική του συμπεριφορά ως αιρετός εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο νέος δήμαρχος της Ζαχάρως με βάση τις δικαστικές διώξεις βρίσκεται σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς είναι μεταξύ των προσώπων που έχουν ασκηθεί από τις δικαστικές αρχές της Ηλείας σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του Δημοσίου, νόθευση εγγράφων, έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. (Η υπόθεση αφορά στο σκάνδαλο με την προσπάθεια εξάλειψης των προστίμων σε παράνομες καντίνες.)

Ο κ. Μπηλιώνης κλήθηκε να απολογηθεί στις 8.9.2010 στον ανακριτή του Πύργου Αθανάσιο Πανταζόπουλο ως κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για μια σειρά σοβαρών ποινικών αδικημάτων και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους που ορίζει η 59/2010 Διάταξη, δηλαδή:

1) Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

2) Εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. Ζαχάρως.

3) Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ.

Επίσης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ζαχάρως με το υπ. αριθμ. 48/2010 96 σελίδων Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών στις 22/11/2011, μαζί με ακόμη 29 πρόσωπα και τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, έκδοσης και χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, υποβάθμισης περιβάλλοντος και ηθικής αυτουργίας στις άνω πράξεις.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το πολυδαίδαλο κύκλωμα πολιτικών μηχανικών, πολιτών, κρατικών υπαλλήλων και αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κατηγορείται ότι «βάπτισε» παράνομα οικισμό προ του 1923 (!) την προστατευόμενη από τη «Natura 2000» παραλιακή περιοχή Αγιος Νικόλαος Ζαχάρως Ηλείας.

Ο κ. Μπηλιώνης στις αρχές του χρόνου είχε εκπέσει των καθηκόντων του δημοτικού συμβούλου λόγω κωλύματος εκλογιμότητας, με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου. Ομως παρουσίασε προ ημερών την 2586/7.9.2011 απόφαση του ΣτΕ που, όπως λέει, τον δικαιώνει και τον επαναφέρει στο αξίωμά του".

Πηγή

enet.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ