Εντάχθηκε στην ΟΧΕ το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

 

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας για το μεγάλο έργο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Σχεδόν μια δεκαετία κλειστό παραμένει το μουσείο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία. Πλέον το έργο για το οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο όσο και από την πλευρά του δήμου και τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Δεββέ, θα πάρει σάρκα και οστά. Η ένταξη του έργου που αφορά την ανακατασκευή του μουσείου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα χθες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, είχε κάθε λόγο χθες να αισθάνεται ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, τόσο για την προώθηση ενός σημαντικού έργου, όσο και για την προώθηση της παρέμβασης αυτής στην Αρχ. Ολυμπία.

«Πριν δύο χρόνια περίπου αναλάβαμε σε σύμπραξη με τους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, μια μεγάλη αναπτυξιακή παρέμβαση, σε μια κρίσιμη χωροταξικά και οικονομικά για τον νομό περιοχή, στον άξονα Κατάκολο- Πύργος- Ολυμπία. Με εξουσιοδότηση των Δήμων, η Περιφερειακή Ενότητα ανέλαβε να οδηγήσει την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε), στην επιτυχία των στρατηγικών στόχων και σκοπών της. Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη η πράξη ένταξης ενός συμβολικού για την Ο.Χ.Ε έργου, του Μουσείου των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, προϋπολογισμού 1.169.800,00 εκατομμυρίων ευρώ» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος, που χαρακτήρισε το έργο συμβολικό καθώς η υλοποίησή του συμπυκνώνει και αναδεικνύει το περιεχόμενο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.
«Θέλω να σας πω πως προσωπικά νιώθω ικανοποιημένος και δικαιωμένος αφού 6 χρόνια πριν, από τις ημέρες της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Λονδίνο, μαζί με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Δεββέ μοιραστήκαμε την ίδια επιθυμία, την ίδια αγωνία και μια κοινή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων και λύσεων προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα όλης της Ολυμπίας, όλης της Ηλείας να επαναλειτουργήσει το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών.
Αναζητήσαμε χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ακόμα και από το Ταμείο Μολυβιάτη. Τελικώς η λύση βρέθηκε μέσα από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που το ενέταξε στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που δημιούργησε, την Ο.Χ.Ε.
Τώρα πια μετά τη σημερινή εξέλιξη ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου και στο κτιριακό σκέλος και στο μουσειολογικό. Και επιπλέον θα αναλάβει το δύσκολο έργο της λειτουργίας του και της αξιοποίησής του, πιστεύω με επιτυχία. Δεν πρέπει να παραλείψω να ευχαριστήσω την Ε.Ο.Ε για την παραχώρηση του προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του» κατέληξε ο κ. Γεωργιόπουλος στη δήλωσή του.

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ