Εξηγήσεις για το διυλιστήριο ζητά ο Καστρινός

Ενημέρωση πρώτα στα μέλη του Συνδέσμου Πηνειός

Του Γιάννη Σπυρούνη

Απαντήσεις για το θέμα του διυλιστηρίου Πηνειού, ζητά ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινού. Σε δηλώσεις του χθες ζήτησε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου «Πηνειός» δημόσια, να ενημερώσει τους δήμους που υδρεύονται από το διυλιστήριο, παρουσία των μελετητών του έργου σε σύσκεψη στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα.

Ο κ. Καστρινός εμφανίστηκε ενοχλημένος από την έκταση που έχει λάβει το θέμα, ως προς το δήμο Ήλιδας και τις τοποθετήσεις περί ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. «Το ΔΣ Ήλιδας είναι δικό τους θέμα και ας κάνουν εκεί ότι θέλουν. Αλλά επειδή υδρευόμαστε και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ο δήμος Πηνειού, από το διυλιστήριο που έχει γίνει με διαδημοτικό «Θησέα», θα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συγκέντρωση και θα πρέπει να την καλέσει ο πρόεδρος του Πηνειού κ. Τζουλέκης παρουσία όλων των παρατάξεων όλων των δημοτικών αρχών στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα. Εκεί να ειπωθούν όλα και μετά ας πάει κάθε δήμος να κάνει τα δικά του. Εμένα πολιτικά μαστιγώματα ή πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν με ενδιαφέρουν. Το λέω ακριβώς όπως πρέπει να το πω» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πηνειού. «Ενοχλούμαι ως μέλος του ΔΣ του Πηνειού, ως μέτοχος στην κατασκευή, να λένε ότι πρέπει να μάθουν την αλήθεια οι άλλοι και όχι εμείς. Ζητάω από τον πρόεδρο και αυτό είναι το φρόνιμο και το πρέπον, να έρθουν οι μελετητές όλοι, παρουσία όλων των παρατάξεων στην έδρα του συνδέσμου, πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση οπουδήποτε αλλού. Έτσι λέει η ηθική, έτσι λέει η τάξη, έτσι πρέπει να γίνει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καστρινός ξεκαθάρισε πως δεν στρέφεται ενάντια σε κάποιον και δεν τον αφορά τι συμβαίνει στο ΔΣ Ήλιδας, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Παράλληλα σχολίασε σχετικά με τις βλέψεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για επέκταση του δικτύου άρδευσης πρωτίστως από τον Πηνειό προς τη Δυτ. Αχαΐα, πως το νερό δεν επαρκεί πέραν των τριών δήμων που υδροδοτούνται σήμερα και της άρδευσης του ηλειακού κάμπου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών