Επιστολές Καφύρα σε Πρωθυπουργό, υπουργούς , βουλευτές

Επιστολές προς τον Πρωθυπουργο της χώρας κ. Παπανδρέου, τους υπουργούς Οικονομικών κ. Βενιζέλο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ραγκούση, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη

και τους βουλευτές του νομού, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας. Σε αυτές θέτει τα ζητούμενα των Ηλείων τέσσερα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τρία χρόνια μετά τον σεισμό του 2008.

Η επιστολή προς Γ. Παπανδρέου

"Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και τρία χρόνια από τον ολέθριο σεισμό του 2008 και ακόμα η Ηλεία περιμένει μέτρα ανακούφισης, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.

Πάρα πολλές φορές επισκεφθήκατε τον Νομό μας, μας είπατε ότι θα είσαστε πάντα κοντά μας, ότι δεν θα μας ξεχάσετε και ότι όλα όσα μας υποσχεθήκατε είναι λόγος τιμής σας προς τους Ηλείους πολίτες.

Οι Ηλείοι ακόμα περιμένουν το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» των πυρόπληκτων περιοχών, που εσείς προσωπικά εξαγγείλατε και που πολλές φορές επαναεπιβεβαιώσατε αυτή την πρόθεση σας.

Η Ηλεία εξακολουθεί να πορεύεται στις Συμπληγάδες μιας συνεχιζόμενης και βαθιάς κρίσης, η κατάσταση είναι δραματική και ο συνδυασμός των καταστροφών που υπέστη με τη γενικότερη οικονομική κρίση βρίσκεται σε οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Η κατάταξη της Ηλείας ως τελευταίου Νομού στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ ως ποσοστού του μέσου της χώρας με 52,26% και τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής με μείωση του πληθυσμού της κατά 17,2% αποδεικνύουν την καταστροφική πορεία που ακολουθεί ο Νομός.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας να ζήσουμε στον τόπο μας εμείς και τα παιδιά μας με ψηλά το κεφάλι. Περιμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων σας.

Διεκδικούμε :

Την άμεση κατάθεση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης στη Βουλή

Να δοθεί στον Νομό μας το 50% των υπολοίπων χρημάτων του ΕΤΑΕΑ

Την άμεση εξαγγελία και εκτέλεση μεγάλων έργων στον Νομό μας

Πιστεύουμε ότι όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα γιατί τίθεται θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του κεντρικού κράτους απέναντι στους Ηλείους πολίτες. Περιμέναμε πάρα πολύ να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις προς τους Ηλείους.

Δεν αντέχουμε άλλο! Όλες αυτές οι εκτιμήσεις, στόχοι και προθέσεις των Ηλείων επιβεβαιώθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011, όπου συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, οι Βουλευτές και οι Φορείς του Νομού μας.

Σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί σας, για να συζητήσουμε τα αιτήματα που αφορούν το μέλλον της Ηλείας, πάντα μέσα στα πλαίσια των δύσκολων οικονομικών συγκυριών".

 

Η επιστολή προς τους υπουργούς

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τον ολέθριο σεισμό του 2008 και θέλω να σας μεταφέρω το θυμό και την αγανάκτηση τη δική μου, αλλά και όλων των Ηλείων, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τους στον Νομό Ηλείας.

Επειδή καμιά φορά ο χρόνος σβήνει τα γεγονότα, θέλω να θυμίσω ότι το 2007 κάηκε το 50% της Ηλείας (πάνω από 1εκ. στρέμματα), πέθαναν 44 Ηλείοι, κάηκαν 1500 περίπου κτίσματα, 30.000 ζώα, πάνω από 6εκ. καλλιεργήσιμα δέντρα, υποδομές, δρόμοι, υποθηκεύτηκε το μέλλον της Ηλείας.

Τέσσερα χρόνια μετά οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις, δόθηκαν λίγες και μικρές αποζημιώσεις στους πληγέντες, διώκονται οι Ηλείοι για το βοήθημα των 3.000€, η πυρόπληκτη περιοχή και η Ηλεία  ερημώνει (όπως δείχνει και η πρόσφατη απογραφή), το οδικό δίκτυο είναι αδιάβατο, τα 97εκ.€ που μας έδωσε η Ε.Ε. δεν οδηγήθηκαν στους πυρόπληκτους, τα Σχέδια Ανασυγκρότησης παραμένουν ακόμα υπό επεξεργασία και τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ παραμένουν σε ένα μεγάλο μέρος τους αναξιοποίητα και ακόμα περιμένουμε την αναβάθμιση των υποδομών και την εκτέλεση μεγάλων έργων στο Νομό  μας.

Όλοι οι Ηλείοι πιστεύουμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, οι κίνδυνοι μπορεί να είναι ολοκληρωτικοί για το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό ιστό της Ηλείας.

Τέσσερα χρόνια μετά τις πυρκαγιές νομίζω ότι μπορούμε να πούμε :
«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η ΗΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ»
Είναι ζήτημα πλέον αξιοπιστίας του κεντρικού κράτους και των κυβερνήσεων απέναντι στους Ηλείους πολίτες.

Οι Ηλείοι απαιτούν :
Να δοθεί στην Ηλεία το 50% των υπολοίπων χρημάτων που απομένουν από το ΕΤΑΕΑ, δηλ. 50.000.000€ (από τα 100.000.000€ που απομένουν), γιατί πρέπει να θυμίσω ότι αυτά δόθηκαν από τους δωρητές κυρίως  για την Ηλεία.

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες  που είχαν γίνει στην Ολυμπία και στον Πύργο και τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει.

Την άμεση εξαγγελία και εκτέλεση μεγάλων έργων με προτεραιότητα την Ολυμπία Οδό, την αναβάθμιση του Λιμανιού του Κατακόλου, το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, επίλυση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων, τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου, την σύνδεση της Ηλείας με την Αρκαδία και τη δημιουργία αυτόνομου ΤΕΙ και ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, Βουλευτών όλων των κομμάτων και των Φορέων της Ηλείας, όπου ήταν κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχει ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων που φτάνει τα όρια της κοροϊδίας, ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού και με αποφασιστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Έχουν κληθεί όλοι οι Φορείς της Ηλείας και οι Δήμοι να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχει ζητηθεί και από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Ηλείας να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις.

Από εσάς ζητάμε την άμεση υλοποίηση των υποσχέσεων σας διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε ενέργειες για να διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον της Ηλείας".

Η επιστολή προς βουλευτές

"Κύριοι Βουλευτές,

Γίνομαι δέκτης, όπως κι εσείς, της αγανάκτησης των Ηλείων για την καθυστέρηση της πορείας αποκατάστασης της Ηλείας από τις πυρκαγιές του 2007 και από τον σεισμό του 2008, της ψήφισης από τη Βουλή και της εφαρμογής του Σχεδίου Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης της Ηλείας, καθώς και της αξιοποίησης των χρημάτων του ΕΤΑΕΑ.

Για το θέμα αυτό παίρνω την πρωτοβουλία, όπως εισηγήθηκα και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011, να σας προτείνω να καταθέσετε επίκαιρη επερώτηση από κοινού όλοι οι Ηλείοι Βουλευτές, στην οποία αν είναι δυνατόν να συνυπογράψουν και οι Ηλείοι Βουλευτές που εκλέγονται σε άλλες εκλογικές Περιφέρειες.

Η διαδικασία που προτείνω της επίκαιρης επερώτησης, όπως προβλέπει το άρθρο 138 του Κανονισμού της Βουλής, έχει στόχο αφενός να εκδηλωθεί η κοινή στάση όλων των Ηλείων Βουλευτών απέναντι στο θέμα της αποκατάστασης – ανάπτυξης της πυρόπληκτης και σεισμόπληκτης Ηλείας και αφετέρου με τη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου να αναδειχθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα της Ηλείας.

Το πλαίσιο του περιεχομένου της επίκαιρης επερώτησης προτείνω να είναι το εξής :
«Τέσσερα χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τον ολέθριο σεισμό του 2008  έντονη είναι η  αγανάκτηση όλων των Ηλείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τους στον Νομό Ηλείας.

Το 2007 κάηκε το 50% της Ηλείας (πάνω από 1εκ. στρέμματα), πέθαναν 44 Ηλείοι, κάηκαν 1500 περίπου κτίσματα, 30.000 ζώα, πάνω από 6εκ. καλλιεργήσιμα δέντρα, υποδομές, δρόμοι, υποθηκεύτηκε το μέλλον της Ηλείας, και με τον σεισμό του 2008 τεράστια καταστροφή υπέστησαν κτίσματα και υποδομές του Νομού.

Τέσσερα χρόνια μετά οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις, δόθηκαν λίγες και μικρές αποζημιώσεις στους πληγέντες, διώκονται οι Ηλείοι για το βοήθημα των 3.000€, η πυρόπληκτη περιοχή και η Ηλεία  ερημώνει (όπως δείχνει και η πρόσφατη απογραφή), το οδικό δίκτυο είναι αδιάβατο, τα 97εκ.€ που μας έδωσε η Ε.Ε. δεν οδηγήθηκαν στους πυρόπληκτους, τα Σχέδια Ανασυγκρότησης παραμένουν ακόμα υπό επεξεργασία και τα χρήματα του ΕΤΑΕΑ παραμένουν σε ένα μεγάλο μέρος τους αναξιοποίητα και ακόμα περιμένουμε την αναβάθμιση των υποδομών και την εκτέλεση μεγάλων έργων στο Νομό  μας.

Οι κίνδυνοι μπορεί να είναι ολοκληρωτικοί για το κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό ιστό της Ηλείας. Τέσσερα χρόνια μετά τις πυρκαγιές νομίζω ότι μπορούμε να πούμε :
«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η ΗΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ»

Είναι ζήτημα πλέον αξιοπιστίας του κεντρικού κράτους και των κυβερνήσεων απέναντι στους Ηλείους πολίτες.

Οι Ηλείοι απαιτούν :
•    Να δοθεί στην Ηλεία το 50% των υπολοίπων χρημάτων που απομένουν από το ΕΤΑΕΑ, δηλ. 50.000.000€ (από τα 100.000.000€ που απομένουν), γιατί πρέπει να θυμίσω ότι αυτά δόθηκαν από τους δωρητές κυρίως  για την Ηλεία.
•    Την άμεση κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες  που είχαν γίνει στην Ολυμπία και στον Πύργο και τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει.
•    Την άμεση εξαγγελία και εκτέλεση μεγάλων έργων με προτεραιότητα την Ολυμπία Οδό, την αναβάθμιση του Λιμανιού του Κατακόλου, το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, επίλυση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων, τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου, την σύνδεση της Ηλείας με την Αρκαδία και τη δημιουργία αυτόνομου ΤΕΙ και ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των Δήμων, Βουλευτών όλων των κομμάτων και των Φορέων της Ηλείας, όπου ήταν κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχει ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων που φτάνει τα όρια της κοροϊδίας, ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού και με αποφασιστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις».

Κύριοι Βουλευτές,

Πιστεύω ότι η διαδικασία της κοινής επίκαιρης επερώτησης όλων των Ηλείων Βουλευτών και η ομόθυμη δράση σας, ανεξάρτητα από την πολιτική και κομματική σας τοποθέτηση, θα δώσει μία δυναμική στις προσπάθειες των Φορέων της Ηλείας για τη δικαίωση των αιτημάτων μας".

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ