Ηλεία: Βγήκαν τα μαχαίρια για τον τουρισμό . . .

Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας για την παρουσίαση του νέου προγράμματος προβολής

Με εντάσεις κύλησε η σύσκεψη για την παρουσίαση του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής 2019-2021 της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στην Π.Ε. Ηλείας χθες το πρωί. Για το ποσό του ενός εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε μέσω ΕΣΠΑ για όλη την Περιφέρεια, ειπώθηκαν πολλά, περισσότερα όμως για την γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει στον τουρισμό. Υπήρξαν στιγμές έντασης κυρίως ανάμεσα στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΕΒΕ και εκδότη Κώστα Λάμπρο και τους δύο αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Γεωργιόπουλο και Κώστα Καρπέτα, κάνοντας λόγο για λανθασμένη αντιμετώπιση του τουρισμού και ειδικότερα της Ηλείας.

Μάλιστα σημείωσε πως η πρόσκληση της σύσκεψης μιλούσε για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή και επί της ουσίας έγινε κουβέντα μόνο για την προβολή. Της τοποθέτησής του ακολούθησε το ξέσπασμα τόσο του Γιώργου Γεωργιόπουλου όσο και του Κώστα Καρπέτα, που ναι μεν αναγνώρισαν λάθη που έχουν γίνει, αλλά στάθηκαν κυρίως στα θετικά και τις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής μέσα από την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Η πρόταση Καρπέτα

siskepsi8

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες κύριες δράσεις:
Συμμετοχή σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις και Εκδηλώσεις, ειδική προβολή σε χώρες του εξωτερικού και σε πόλεις του εσωτερικού), σμμετοχή σε B2B Workshops, επαγγελματικά ταξίδια παρουσίασης, εκδηλώσεις παρουσίασης προορισμού, Offline διαφημιστική προβολή, online διαφημιστική προβολή, διαχείριση, ανάπτυξη ιστοσελίδας και αύξηση της επισκεψιμότητάς της μέσω της διαδικασίας του Search Engine Optimization, δημιουργία, διαχείριση και βελτιστοποίηση καμπανιών pay per click, καμπάνιες Google Ads, Facebook και Instagram, ενημέρωση και διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (επίσημες σελίδες Facebook, Instagram, ΥouTube), παραγωγή και εκτύπωση έντυπου και ψηφιακού υλικού τουριστικής προβολής της ΠΔΕ (χωρικά και θεματικά), φωτογράφηση, παραγωγή Video και Διαφημιστικών Spot, διαφημιστικά δώρα, πολυτελές Αναμνηστικό Λεύκωμα, ανάπτυξη εφαρμογών τουριστικής προβολής, mobile Application τουριστικής προβολής της ΠΔΕ (Ελληνικά / Αγγλικά με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον γλωσσών), τρισδιάστατη εικονική περιήγηση.

Οι τοποθετήσεις

siskepsi7

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος σχολίασε πως παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική ανάδειξη του νομού, δεν υπάρχει συντονισμός και χρειάζεται οι εμπλεκόμενοι να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Για το σκοπό αυτό όπως είπε το ΕΒΕ ομόφωνα αποφάσισε τη σύσταση οργανισμού τουριστικής προβολής της Ηλείας. Ανέφερε ακόμα πως η οικονομία της Ηλείας δεν στηρίζεται μόνο στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό και υπάρχουν πολλά ζητήματα στην κοινωνία που συνδυάζονται επίσης στην τοπική οικονομία. Επίσης τόνισε πως είναι βασικό να αυξηθεί η κατά κεφαλήν ιδιωτική κατανάλωση του τουρίστα στο νομό, ενώ έθεσε ακόμα επί μέρους ζητήματα που θα πρέπει να προσεχθούν όπως η χρήση νέων τεχνολογιών και η προσβασιμότητα του επισκέπτη σε αυτές (wifi σε αρχαιολογικούς χώρους και σημεία υψηλού ενδιαφέροντος), η ανάπτυξη του yachting σε Κατάκολο, Παλούκι, Αγ. Παντελεήμονα, Γλύφα και Κυλλήνη, όχι μόνο ως yachting διέλευσης, ενώ σχολίασε ακόμα πως στο θέμα της γαστρονομίας και του τουρισμού ο νομός είναι ακόμα μακριά.
 
Στα βασικότερα σημεία της προσέγγισης του προέδρου του ΔΛΤ Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή, σημειώσαμε τις προτάσεις του για την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η Περιφέρεια για την ένταξη της Ολύμπιας στην Εθνική Τουριστική Στρατηγική, την ημερίδα που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί για τον τουρισμό παρουσία της υπουργού Ε. Κουντουρά, με τη στήριξη της Π.Ε. Ηλείας και του ΕΒΕ. Σχολίασε μεταξύ άλλων πως η Ηλεία έχει το χάρισμα τουριστικά και πρέπει να στηριχθεί από την Περιφέρεια. Έθεσε το θέμα της έλευσης μεταναστών στην περιοχή με αφορμή τα δύο περιστατικά σε Κυλλήνη και Κατάκολο, ζητώντας ουσιαστικά την προστασία της περιοχής.

siskepsi3
 
Εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης ο Οδυσσέας Μανιάς για το θέμα της αντιμετώπισης των μεταναστών ζήτησε την αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος ξανά σε Λιμεναρχείο. Έθεσε ακόμα το θέμα της ανάπτυξης του λιμένα που βάζει πλέον ρότα για την Αδριατική και μίλησε για το θέμα των υδατοδρομίων ή υδάτινων πεδίων που μπορούν να συνδέσουν με τα υδροπλάνα την Κυλλήνη και την Ηλεία με το Πρίντεζι και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 
Αιχμηρός ήταν ο επιμελητηριακός σύμβουλος και επιχειρηματίας στο τουρισμό Διονύσης Μπουλούτας που δήλωσε πως αισθάνεται ως ιθαγενής στη σύσκεψη αυτή λέγοντας καυστικά ότι γίνεται τέσσερα χρόνια μετά και ένα χρόνο πριν τις εκλογές. «Μένω από ευγένεια εδώ» είπε και συνέχισε: «Δεν μας κάνουν χάρη μας χρωστάνε. Αισθάνομαι αδικημένος για τον τόπο μου» ανέφερε λέγοντας πως το λιμάνι Κατακόλου συνεισφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει ελάχιστα ανταποδοτικά από την Πολιτεία.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Νίκος Καρυώτης ζήτησε ο τουριστικός σχεδιασμός της Περιφέρειας να γίνει σε εθνική κλίμακα και έθεσε μεταξύ άλλων στο θέμα της προβολής την επιλογή των τουριστικών εκθέσεων που θα συμμετέχει η ΠΔΕ και να προστεθεί η ιταλική στις γλώσσες που μεταφράζεται ο τουριστικός κόμβος της Περιφέρειας στο διαδίκτυο.
Για την επισκεψιμότητα των τουριστών στον Πύργο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλης Κώστας Πετρόπουλος, την οποία σήμερα χαρακτήρισε ως μηδενική, λέγοντας πως πολύ εύκολα αυτό μπορεί να αλλάξει προς όφελος της αγοράς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος ζήτησε οι επαγγελματίες του τουρισμού να έχουν άποψη στους άξονες και το σχεδιασμό της πολιτικής της προβολής του νομού, αλλά και το χρονικό ορίζοντα που θα γίνει αυτό. Αναφέρθηκε σε επιμέρους σημεία που θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου θρησκευτικού τουρισμού στον Πύργο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

siskepsi2 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτ. Ηλείας Αντώνης Μαυρόπουλος παραπονέθηκε μαζί με τον κ. Ζαχαρόπουλο για το ότι δεν ακούστηκε στη σύσκεψη πρώτα η άποψη των επαγγελματιών του τουρισμού. Σχολίασε πως έγιναν θετικά βήματα για τον τουρισμό τελευταία αλλά σημείωσε πως υπάρχουν και αρκετά «στραβά» που μέσα από την καλόπιστη κριτική πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η στόχευση των εκθέσεων που συμμετέχει η Π.Δ.Ε. (δεν έπρεπε να υπάρξει συμμετοχή στο Dubai καθώς αφορά τον υψηλό τουρισμό και τις μεγάλους τουριστικούς ομίλους, σχολίασε) και η χαμένη ευκαιρία της αεροπορικής σύνδεσης Αράξου – Θεσσαλονίκης που θα πρέπει να επανεξεταστεί, ήταν μερικά από τα σημεία που έθεσε.

Εκ μέρους των ξενοδόχων της Ολυμπίας ο κ. Μαμούσης έθεσε και αυτός το θέμα της στοχευμένης συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις, αναφέρθηκε με παραδείγματα σε συμμετοχές που είχαν λανθασμένη προσέγγιση και παρουσία και ζήτησε να υπάρξει προσέγγιση στις έδρες των εταιριών της κρουαζιέρας στο Μαϊάμι και τη Λωζάνη για αύξηση της παρουσίας στην Ηλεία, καθώς μίλησε για πτωτική πορεία των τελευταίων ετών.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

siskepsi4

siskepsi5

siskepsi6

 

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη