LIVE

Ηλεία: Κλείνουν τα σχολεία στους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας λόγω σκουπιδιών

Για μία εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα σκουπίδια στους δυο δήμους. Αυτό ανακοίνωσαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Αγγελόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον Πύργο το πρωί της Παρασκευής.

«Συνεκτιμώντας την δύσκολη περίοδο και για την περιφερειακή ενότητα της Ηλείας και κυρίως για τον δήμο Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με βάση τις αρμοδιότητες που ασκώ, βρέθηκα εδώ για να υπογράψω το κλείσιμο των σχολείων της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας εκπαίδευσης των δύο δήμων, από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή, δηλαδή για μία εβδομάδα προκειμένου να προφυλάξουμε την δημόσια υγεία των παιδιών» ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα εκτιμηθεί εάν στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε κάποιες άλλες ενέργειες. Παράλληλα, ο κ. Αγγελόπουλος, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί στενά και επισταμένα το πρόβλημα που έχει προκύψει, τονίζοντας ότι πολλές φορές, παρότι δεν είχαν την αρμοδιότητα έκαναν υπέρβαση. «Εκτιμώ προσωπικά , όπως και ο κ. Περιφερειάρχης και το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής, ότι είναι η εποχή της συλλογικότητας και αυτό το έχουμε εμπεδώσει και έτσι συμπεριφερόμαστε. Από την πλευρά μας θα γίνει ότι είναι δυνατό για να υπάρξει η καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το δύσκολο γεγονός που απασχολεί την περιοχή. Δεν αναφέρθηκα τυχαία στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και τουρισμό και είναι λάθος να βγάζουμε αυτή τη δημόσια εικόνα. Και ακριβώς για αυτό, συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση κλεισίματος των σχολείων και θα συνεκτιμήσουμε και εμείς από Δευτέρα τις εξελίξεις και θα είμαστε παρόντες όπου χρειαστεί και όταν χρειαστεί ακόμα και με υπέρβαση. Να επισημάνω ότι εκτός από την ενημέρωση που είχαμε από τους φορείς της περιοχής έχουμε συνεκτιμήσει την άποψη και την θέση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων τόσο σε υπηρεσιακό επίπεδο όσο και σε προσωπική επικοινωνία που έχουμε με τις εκπαιδευτικές κοινότητες στο σύνολο τους είτε αυτές εκφράζονται από υπηρεσιακή πλευρά είτε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων» .

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, επισήμανε ότι η πόλη, ο Δήμος Πύργου και δυστυχώς πλέον και η Αρχαία Ολυμπία, βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού και ότι ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων είναι άμεσος. Όπως είπε, δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες και πως αυτό θα γίνει εν καιρώ, θέλησε όμως να αναφερθεί στην συνδρομή της Περιφέρειας για την επίλυση του προβλήματος. «Η Περιφέρεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, πολλές φορές και πέραν αυτών, ως χρέος απέναντι στους πολίτες, έχει βοηθήσει, έχει συνδράμει, έχει θέσει τις υπηρεσίες της στον σκοπό της επίλυσης του προβλήματος. Ενδεικτικά αναφέρω :

1) Τον Σεπτέμβριο με την ουσιαστική βοήθεια που προσφέραμε για την αποκομιδή των όγκων απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί από το καλοκαίρι,

2) Τον τελευταίο καιρό με την συμβολή μας στην επικοινωνιακή ανάδειξη του θέματος σε πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης,

3) Την ουσιαστική συνδρομή του Περιφερειάρχη ο οποίος σε συνεργασία με την ΠΕΔ άσκησε την πολιτική του επιρροή προς γειτονικούς ΧΥΤΑ – ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων εξαιτίας τοπικών κοινωνικών αντιδράσεων. Άλλωστε το θέμα αυτό παραμένει ανοικτό,

4) Χθες με την άμεση αδειοδότηση του χώρου που μας υπεδείχθη από τον Δήμο Πύργου για την προσωρινή εναπόθεση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, και τέλος

5) Την πρωτοβουλία μας από κοινού με τους Δημάρχους, με την επιστολή που απευθύναμε στους συναρμόδιους Υπουργούς. Aυτά τα λίγα ή πολλά κάναμε στο στενό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, στις οποίες δεν εμπίπτει κανένα στάδιο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (από την περισυλλογή, την αποκομιδή, μέχρι και την τελική διαχείριση), καθότι αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων. Είμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να λάβουμε μια δύσκολη απόφαση για τη διακοπή μαθημάτων των σχολικών μονάδων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας λόγω εκτάκτων συνθηκών».

Διαβάστε ακόμα ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Κλείνουν τα σχολεία στους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Up & High Media