Ηλεία: Συνάντηση Καφύρα με εκπροσώπους του ΟΣΕ για τις ζημιές στη γραμμή

Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με εκπροσώπους του ΟΣΕ και συζήτησαν τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ηλείας και τις ζημιές

που έχει υποστεί η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας. Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα, παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα στη γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής επί του ποταμού και το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην υποσκαφή της βασικής θεμελίωσης – πέδιλα γέφυρας, που καθιστά αδύνατη τη διέλευση τρένου.

Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ουσιαστικά διακόπτεται η επικοινωνία της μοναδικής λειτουργούσας σιδηροδρομικής γραμμής της Ηλείας, αυτής του Πύργου – Ολυμπίας, χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις γιατί είναι ένα θέμα που συνδέεται με την Αρχαία Ολυμπία, τον τουρισμό και την κρουαζιέρα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, που ήταν οι κ. Τζιβάρας Δημήτρης - αρχιμηχανικός γραμμής Πελοποννήσου, κ. Οικονόμου Χρήστος – Προϊστάμενος γραμμής Πάτρας – Πύργου, κ. Θωμάς Οικονόμου, και κ. Κώστας Μαυρουδέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας έκανε τις εξής δηλώσεις :

«Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ και διαπιστώθηκε ότι πραγματικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη σιδηροδρομική γέφυρα στον ποταμό Ενιπέα, λόγω της υποσκαφής της θεμελίωσης της, που καθιστά επικίνδυνη και αδύνατη την σιδηροδρομική επικοινωνία προς την Αρχαία Ολυμπία. Για την επίλυση του προβλήματος χρειάζονται παρεμβάσεις, οι οποίες για να γίνουν πρέπει να γίνει προσωρινή νέα διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι τεχνικές εργασίες εκεί που υπάρχει το πρόβλημα.

Από τη δική μου πλευρά θα κάνω ότι είναι δυνατόν αν επιλυθεί το πρόβλημα, διότι άλλωστε είναι η μοναδική λειτουργούσα σιδηροδρομική γραμμή στην Ηλεία και έχει σχέση με την τουριστική δραστηριότητα του Νομού μας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ