Κατσιφάρας: Η Περιφέρεια αρωγός στις διεκδικήσεις των ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται αρωγός στις διεκδικήσεις των Ατόμων με Αναπηρία και ασκεί συνεχώς πιέσεις με σκοπό την δημιουργία

ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος, τόσο σε ό,τι αφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας τους όσο και στην δημιουργία και ενίσχυση δομών απολύτως αναγκαίων για την υποστήριξη τους.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την ευκαιρία της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, επικεφαλής των οποίων ήσαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Αντώνης Χαροκόπος (εκπρόσωπος της Δυτικής Ελλάδας στην ΕΣΑμεΑ) και Θωμάς Γκορίλας.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος. Οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ αναφέρθηκαν εκτενώς σε μια σειρά ζητημάτων και διεκδικήσεων όπως η ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, η κανονική ροή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και φυσικά η εν γένει βελτίωση της καθημερινότητας τους, με περισσότερες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην κοινωνική συμμετοχή, στην πολιτιστική ζωή και ψυχαγωγία.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι παρά την δεινή οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν απεμπολείται του ρόλου και της υποχρέωσης της να συνδράμει στην στήριξη των ΑμεΑ, στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και φυσικά στην οικονομική στήριξη των ιδρυμάτων η οποία, όπως σημείωσε, γίνεται με απόλυτα δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε και η διοργάνωση, τον προσεχή Μάρτιο, ειδικής ημερίδας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ώστε να συζητηθούν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της θέσης των ΑμεΑ, στην καθημερινότητα τους κ.α.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θέση της Περιφέρειας είναι ότι τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά στην καταβολή των έκτακτων τελών που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και υπενθύμισε την πρόσφατη παρέμβαση του προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνηση για εξαίρεση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από την υποχρέωση καταβολής του έκτακτού τέλους ακινήτων.           

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη