Κατσιφάρας: Θεομηνιόπληκτες κηρύσσονται περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας

Μέσα στις επόμενες μέρες και αφού αποκρυσταλλωθεί η πλήρης εικόνα των ζημιών και οριοθετηθούν οι ζώνες που επλήγησαν από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών

ενεργοποιείται η διαδικασία κήρυξης περιοχών της Ηλείας και της Αχαΐας σε θεομηνιόπληκτες.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε στην Αθήνα κύκλο συναντήσεων εργασίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Οικονομίδη προκειμένου να προετοιμαστούν οι αμέσως επόμενες δράσεις για την στήριξη των περιοχών που δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες.

Όπως συμφωνήθηκε η κήρυξη των περιοχών που θα κηρυχθούν θεομηνιόπληκτες και στις οποίες θα δρομολογηθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης θα γίνει ύστερα από σαφή οριοθέτηση και με γνώμονα το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν σε δίκτυα υποδομών, ιδιωτικές περιουσίες, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και λοιπές εγκαταστάσεις. «Προσεγγίζουμε με ρεαλισμό και ευθύνη την όλη διαδικασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικής ανακούφισης και υποστήριξης όσων επλήγησαν», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης, στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις ενεργοποίηση των πόρων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσιφάρας, πέραν των έργων που έχουν ενταχθεί, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει πρόβλεψη και απόφαση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και για αντιδιαβρωτικά έργα ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στα προβλήματα που ανέκυψαν στην Ηλεία και από τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στις ζημιές σε κύριους οδικούς άξονες και σε δίκτυα υποδομών. Επίσης, συμφωνήθηκε η διάθεση κοντέινερ ώστε να καλυφθούν οι πρόσκαιρες ανάγκες όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στις επαφές που είχε ο Περιφερειάρχης με τους κ.κ. Μαγκριώτη και Οικονομίδη συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι κήρυξης περιοχών της Ηλείας και της Αχαΐας σε θεομηνιόπληκτες και έγινε μια πρώτη επισκόπηση στοχευμένων δράσεων για την προστασία των περιοχών αυτών.

«Οι επαφές μας και οι πιέσεις μας προς τα αρμόδια Υπουργεία δεν πρόκειται να σταματήσουν έως ότου υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα για την αρωγή και την υποστήριξη των περιοχών που δοκιμάστηκαν. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους υπουργούς και θέτουμε ένα σαφές και τεκμηριωμένο πλαίσιο αποφάσεων που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν», υπογραμμίζει ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τους περιορισμένους πόρους, γνωρίζουμε, όμως, και την μεγάλη και πιεστική ανάγκη να στηριχθούν άμεσα οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σήμερα σε δυσχερή θέση».  

Ο Περιφερειάρχης, μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχει και νέες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη ώστε αμέσως μετά την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε θεομηνιόπληκτες να διαμορφωθεί το πλήρες περίγραμμα των υποστηρικτικών δράσεων.        

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ