Κατσιφάρας: Σε διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια στις Βρυξέλλες

Τις θέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών από τοπικές και περιφερειακές αρχές θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη στις

Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάσκεψη του «Συμφώνου των Δημάρχων». Ο κ. Κατσιφάρας θα μετάσχει στην διάσκεψη με την ιδιότητα του ως μέλους της Επιτροπής Περιφερειών και της Επιτροπής για το Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια (ENVE).

Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Επιτροπής Περιφερειών και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα. Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» ξεκίνησε μετά την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2008, του πακέτου για το Κλίμα και την Ενέργεια, με σκοπό την υποστήριξη των προσπαθειών των τοπικών αρχών στην εφαρμογή βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών.

Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι το μοναδικό κίνημα που εμπλέκει τοπικές και περιφερειακές αρχές στο να δεσμευτούν εθελοντικά για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους, και λόγω των ιδιαίτερων αυτών χαρακτηριστικών του, αναγνωρίζεται από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ως ένα εξαιρετικό μοντέλο πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

Υπό την ώθηση του «Συμφώνου των Δημάρχων» για την περίοδο 2014-2020, έχουν δημιουργηθεί νέα σχήματα καινοτόμου χρηματοδότησης και τεχνικής βοήθειας και έχουν ανακοινωθεί νέες προτεραιότητες περιφερειακής πολιτικής. Οι προτάσεις αυτές βρίσκονται, ήδη, στη φάση των διαπραγματεύσεων.

Ο Περιφερειάρχης, την επόμενη μέρα (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου), θα συμμετάσχει στην 11η συνεδρίαση της ENVE που θα πραγματοποιηθεί, στην έδρα της Επιτροπής των Περιφερειών.

Tέλος, ο κ. Κατσιφάρας θα συμμετέχει και σε ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία διοργανώνεται υπό τον συντονισμό των ευρωβουλευτών Γιώργου Σταυρακάκη και Γιώργου Χατζημαρκάκη.  

Όπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, τον Επίτροπο αρμόδιο για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάννες Χαν (με τον οποίο ο κ. Κατσιφάρας είχε πρόσφατα συναντηθεί και στην Αθήνα) και την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Ανδρούλλα Βασιλείου.

Ο κ. Κατσιφάρας θα έχει συνάντηση και με την Ελληνίδα Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ενημερωτικές συναντήσεις που θα γίνουν με Έλληνες ευρωβουλευτές για θέματα που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Απασχόληση.

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ