Κατσιφάρας: Υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων

Την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με το σύνολο των

Περιφερειαρχών της χώρας, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, του Υφυπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Μαρίας Στρατηγάκη.  

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα αποτελεί την δημόσια επίσημη δέσμευση των Περιφερειών για την προώθηση της Ισότητας των φύλων και την υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτήν. Κάθε Περιφέρεια, για την υλοποίηση των δράσεων, αναλαμβάνει να καταρτίσει ένα Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα καθορίζονται οι προτεραιότητες, οι ενέργειες και τα μέσα για την προώθηση της Ισότητας των φύλων.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που έρχεται να υπηρετήσει το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότητας των φύλων το οποίο, άλλωστε, αποτελεί στοιχειώδη αξία για κάθε δημοκρατία», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η Χάρτα Ισότητας εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με πολλούς εταίρους, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «πολύτιμο ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των πολιτικών θα παίξει ο θεσμός των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων, που αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων καλείται να λάβει υπόψη της τις κεντρικές πολιτικές ισότητας, να διατυπώσει προτάσεις προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας για να αναπτυχθούν τα αναγκαία μέτρα και να προωθηθεί ο στόχος και να συνεργαστεί με τα συμβουλευτικά κέντρα της Γραμματείας, καθώς και με τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών».

«Στις γυναίκες κυρίως πέφτει σήμερα το μεγαλύτερο βάρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι οι γυναίκες οι οποίες καλούνται να αναζητήσουν τρόπους διατήρησης της οικογενειακής συνοχής και τελικά της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Στρατηγάκη. Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε η συστράτευσή σας σήμερα να μεταφραστεί σύντομα σε πράξη».

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ