Καφύρας για Φεστιβάλ: "Το μήνυμα ελήφθη. Του χρόνου να είστε πάλι εδώ"

"Αν αυτές τις μέρες κάνουμε τον απολογισμό μας για το 2011, νομίζω πως ένα κοινό γενικό συμπέρασμα, στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε, είναι ότι ήταν μια σκληρή χρονιά, η

οποία έφερε μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στη ζωή μας.
Η αλήθεια είναι ότι το Φεστιβάλ, έγινε υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης μιας κρίσης την οποία η χώρα μας αγωνίζεται να ξεπεράσει, με θυσίες στις οποίες υποβάλλεται σήμερα ο ελληνικός λαός.

Όσοι παρακολουθήσαμε το 14ο Φεστιβάλ και την 11η Camera Zizanio, νομίζω ότι μπορούμε να καταλήξουμε και σε ένα ακόμη κοινό συμπέρασμα: ότι τα δημιουργικά οράματα των καλλιτεχνών, μικρών και μεγάλων, δεν μπορούν να περιοριστούν, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να στραγγαλιστούν, στο όνομα οποιασδήποτε οικονομικής ή άλλης κρίσης. Αντίθετα, σε πείσμα αυτών των δύσκολων καιρών, οι αξίες της τέχνης αναδεικνύονται όσο ποτέ στο γκρίζο τοπίο της καθημερινότητας και φωτίζουν έναν άλλο δρόμο, μέσα από τον οποίο μπορούμε να αναζητήσουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να σας κουράσω με αριθμούς. Όμως:

το γεγονός ότι φέτος σημειώθηκαν περισσότερες από 10.000 είσοδοι στις προβολές του Φεστιβάλ,
το γεγονός ότι δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν στις πάμπολλες δραστηριότητές του,
το γεγονός ότι δεκάδες εθελοντές βοήθησαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην πραγματοποίησή του,
το γεγονός ότι οι αίθουσες και όλοι οι άλλοι χώροι σε όλη την Ηλεία  όπου γίνονταν οι προβολές, οι εκδηλώσεις, τα εργαστήρια κλπ., γέμιζαν ασφυκτικά κάθε μέρα,

όλα αυτά δείχνουν ότι η τοπική κοινωνία, οι πολίτες και κυρίως η νέα γενιά είχαν φέτος μεγαλύτερη ανάγκη αυτό το θεσμό και έστειλαν προς όλους μας το μήνυμα ότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας πρέπει να συνεχίσει το δρόμο του χωρίς εμπόδια.

Λοιπόν, το μήνυμα ελήφθη! Του χρόνου να είστε πάλι εδώ! Γειά σας!"

Πηγή

Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη