Κλείνει το ΙΚΑ Αρχαίας Ολυμπίας

Η γνωστοποίηση επιστολής της διοίκησης του ΙΚΑ, προέδρου της τοπικής κοινότητας Κοσκινά και υπαλλήλου του υποκαταστήματος Αρχ. Ολυμπίας, Γιάννη Μαντά,

που αναφέρει την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος, άναψε «φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Αν και η διοίκηση του ΙΚΑ είχε δεσμευθεί για διάλογο με τη δημοτική αρχή, πριν ανακοινωθεί η όποια απόφαση, κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές σκέψεις για «λουκέτο» στο πλαίσιο των «Καλλικρατικών» αλλαγών σε όλους τους τομείς στη χώρα.

Ο δήμαρχος κ. Κοτζιάς επικοινώνησε άμεσα με το γραφείο του Ηλείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Κουτσούκου και αναμένεται τηλεφωνική επαφή για το θέμα.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «υπήρξε η δέσμευση της διοίκησης του ΙΚΑ σε επίσκεψή μας στην Αθήνα ότι για όποια απόφαση θα ενημερωθούμε. Πέραν τούτου η απόφαση αυτή μειώνει την Ολυμπία». Από την πλευρά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δρακόπουλος, προέτρεψε για πιο σκληρή στάση από την πλευρά του δήμου και σύσσωμο το ΔΣ να διεκδικήσει τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο λόγος του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Φλέσσα, καθώς ο επικεφαλής της παραταξής του, κ. Παντελάκος απουσίαζε.

Τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σωτήρης Αναστασόπουλος τόνισε ότι «είναι απόφαση ενταγμένη σε γενικότερη κατεύθυνση που θέλει λιγότερο κράτος» ενώ πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δυναμικότερων μορφών πάλης.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να έρθει σε επαφή με τις παραγωγικές τάξεις του δήμου (εμπορικό σύλλογο, σύλλογο ξενοδόχων, παράρτημα οικοδόμων) ώστε να συσταθεί διευρυμένη επιτροπή αγώνα όπου πέραν των άλλων θα καθορίσει και τις δράσεις της.

Σε άλλα θέματα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος ενημέρωσε το σώμα για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία

Η εμποροπανήγυρη Στρεφίου άλλαξε ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής στις 15 Οκτωβρίου και το θέμα αυτό μαζί με την κλήρωση των θέσεων απασχόλησε για ώρα το ΔΣ. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φλέσσας υπέβαλε την παραίτησή του από την επιτροπή διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης λόγω μη σωστής λειτουργίας της.

Στην ειδική συνεδρίαση που προηγήθηκε της τακτικής ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές με την βοήθεια του ορκωτού λογιστή κ. Διονυσόπουλου και της διευθύντριας της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κυρίας Μαγκλάρα εισηγήθηκε το θέμα του ισολογισμού - απολογισμού οικονομικού έτους 2010 του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.  

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών