Λυμπέρης: "Απάντηση στην κρίση μπορούν να δώσουν οι δήμοι"

Η διεύρυνση των πόρων του ΕΣΠΑ στους δήμους με στόχευση τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η προετοιμασία για την αναθεώρηση των Επιχειρησιακών

Προγραμμάτων με τη συμμετοχή των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι μερικά από τα βασικά ζητούμενα των δήμων, όπως αυτά εκφράστηκαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης σχολίασε επιστρέφοντας στην Ηλεία πως πρέπει να δοθούν πόροι  και αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να υλοποιήσει τους  στόχους του «Καλλικράτη». Υποστήριξε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει  να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, να στηρίξει τις των κοινωνικά ευαίσθητες  ομάδων και να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ίδιας της χώρας. Το βασικό είναι η διασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για να ανταποκριθούν οι δήμοι στις μεγάλες ανάγκες που έχουν πλέον, αλλά και να στηρίξουν την τοπική οικονομία.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα και οι δήμαρχοι ζητούν μεταξύ άλλων:

Τη νομοθετική κατοχύρωση των € 450 εκατ.

Την υπογραφή των ΚΥΑ για ΚΑΠ 2011 - 2012 και ΣΑΤΑ 2012

Την εξασφάλιση του ύψους και των μηνιαίων ροών του δωδεκατημορίου

Την κατανομή της δόσης των παρακρατηθέντων, ύψους € 214 εκατ.,  πριν από την 31η Ιανουαρίου 2012

Την εξασφάλιση των νομοθετημένων πόρων που προορίζονται για τη ΣΑΤΑ και άμεση κατανομή της πρώτης δόσης

Τη μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων των λαϊκών αγορών στους δήμους

Τη δημιουργία υποστηρικτικού μηχανισμού για τους μικρούς, κυρίως ορεινούς και νησιώτικους, δήμους και την εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη