Μήνυμα Γ. Παναγόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Πύργου Γιάννης Παναγόπουλος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει την Ελλάδα σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις των μεταπολεμικών χρόνων. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας πασχίζει για την επιβίωσή της και σχεδόν όλες οι κοινωνικές τάξεις δοκιμάζονται σκληρά.

Αν η Ελλάδα έχει μια ελπίδα να ξεπεράσει τα σημερινά της προβλήματα, αυτή θα έλθει μέσα από τη νέα γενιά. Με όπλο τη γνώση, τις αξίες και την κριτική σκέψη, οι γενιές που έρχονται είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν την πρόοδο και το μέλλον της χώρας.

Γι’ αυτό και σήμερα η δική μας ευθύνη είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Αν πράγματι θα τους δώσουμε τη σκυτάλη με την προσδοκία να καλύψουν το δικό μας χαμένο έδαφος, δεν έχουμε παρά για να αφουγκραστούμε την αγωνία τους, να κατεδαφίσουμε τα εμπόδια που στέκονται μπροστά τους, να τους δώσουμε την ευκαιρία και την ελευθερία να δημιουργήσουν.

Τα παιδιά μας δεν χρειάζονται συμβουλές για να καταλάβουν ότι μόνο με τη μείζονα προσπάθεια θα κατακτήσουν τη γνώση και τη ζωή. Χρειάζονται αγάπη και εμπιστοσύνη, συμπαράσταση και επιβράβευση. Και τότε θα μας εκπλήξουν με την υπευθυνότητα που έχουν να θέτουν και να υλοποιούν ατομικούς και συλλογικούς στόχους, να πορεύονται με οδηγό τα δικά τους όνειρα και τις δικές τους αξίες.

Εμείς, από την πλευρά του δήμου Πύργου, θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν ώστε η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά. Ευχόμαστε στους μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά, στους γονείς καλή δύναμη και στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο σημαντικό όσο και δύσκολο έργο τους".

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ