Μήνυση Αηδόνη για το σχέδιο πόλης Αρχαίας Ολυμπίας

Το θέμα του σχεδίου πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακινεί ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης, μετά από διαπίστωση πως οι διαδικασίες που φέρονται να ακολούθησαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού

βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της πόλης. Χθες κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου και αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση, που σύμφωνα με τον κ. Αηδόνη, ζημιώνει το δήμο σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Όπως έγινε γνωστό στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ο Γιώργος Αηδόνης ως δήμαρχος τότε στην Αρχαία Ολυμπία, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου. Σε αυτή έκανε λόγο για παραλείψεις παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού, σε τέτοιο σημείο που έχουν ζημιώσει οικονομικά το δήμο. Όπως ανέφερε στην «Πρώτη» ο κ. Αηδόνης, η οριοθέτηση των ζωνών και η κήρυξη του νέου οικισμού της Ολυμπίας, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας από την UNESKO, αποτελούν φρένο στην εξέλιξη του σχεδίου πόλης.   

«Το υπουργείο δεν ενημέρωσε ποτέ το δήμο για τα ως άνω. Αντίθετα για λόγους που υπηρεσιακοί του παράγοντες γνωρίζουν, είχαν ορίσει επιτροπή παρακολούθησης του σχεδίου πόλης, η οποία συνεργαζόταν μέχρι το 2000 με το δήμο χωρίς να γνωρίζει (;) ότι ο πολεοδομικός σχεδιασμός ήταν ήδη μπλοκαρισμένος από το 1996.

Την όλη υπόθεση της προκαταρτικής εξέτασης μετά τη μηνυτήρια αναφορά έχει αναλάβει η Εισαγγελία Αθηνών, όπου διαβιβάστηκε η υπόθεση». Ο κ. Αηδόνης ακόμα ανέφερε χαρακτηριστικό περιστατικό όπου στο τέλος του 2010 υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού, σε συνάντηση με τον ίδιο, με τον τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολακόπουλο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και της Ζ’ ΕΠΚΑ, είπε πως «μέσα στη δίνη της ολυμπιακής προετοιμασίας μας διέφυγε, αναλαμβάνω την ευθύνη».

«Δεν μας είπε ποιος θα αποζημιώσει το δήμο για το υπέρογκο ποσό που έχει καταβάλει για την πολεοδομική μελέτη και για αυτά που οφείλει ακόμα στους μελετητές» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αηδόνης. Ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας την μηνυτήρια αναφορά του, έχει κοινοποιήσει στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Πολιτισμού, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στους αρμοδίους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρώτη"

Πηγή

protinews.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ