Με εντολή Κατσιφάρα - Γεωργιόπουλου για υγειονομικούς ελέγχους στα σχολεία

Εντολή για την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα

Εντολή για την διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ήδη η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, με ευθύνη της Γενικής Διευθύντριας Διονυσίας Σαμαντά έχει δώσει σαφείς οδηγίες στις ανά Περιφερειακή Ενότητα Υπηρεσίες για την κατεύθυνση των ελέγχων.

Οι έλεγχοι αφορούν ημερήσια και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών και δημοσίων, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο την τήρηση των κανόνων υγιεινής.   

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας «έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων ούτως ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η δημόσια υγεία».

«Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα κυλικεία», συνεχίζει στο έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Και προσθέτει: «Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι οι υγειονομικοί έλεγχοι πρέπει να επεκταθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί υγειονομικές παραβάσεις».

Στις περιπτώσεις που κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλήψεις θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, προς κάθε κατεύθυνση, με την επιβολή κυρώσεων, με στόχο πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ