Μιχαλακόπουλος: Προβλήματα (και πρόταση) περί εφαρμογής του νόμου περί δίχρονης προσχολικής αγωγής

Το θέμα της ένταξης των 4χρονων στα νηπιαγωγεία ανοίγει η παράταξη "Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου" και ο επικεφαλής της Χάρης Μιχαλακόπουλος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "... μας κοινοποιήθηκε στις 13/4/18, μια επιστολή της Κ.Ε.Δ.Ε προς τον Υπ.Π.Ε.Θ.(με ημερ.11/4/18) με θέμα <Καταγγελίες για απαράδεκτες μεθοδεύσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Το θέμα από μόνο του είναι πολύ σοβαρό, επειδή αφορά παιδιά και γονείς και το κάνει ακόμα πιο σοβαρό το περιεχόμενο της επιστολής(στη διάθεση του καθενός εφόσον μας ζητηθεί). Θεωρούμε ως Δημ. παράταξη ,ότι πρέπει να μπούμε μπροστάρηδες και υπεύθυνα ,να αφυπνίσουμε τις αρχές,ώστε στο Δήμο Πύργου να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.Επειδή δε το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο ζητήσαμε, μελετήσαμε και υιοθετούμε την άποψη ενός αιρετού μέλους του  Δ. Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου και την καταθέτουμε αυτούσια (μαζί με την ευχαριστίες μας για την τάχιστη ανταπόκριση).

"Η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποτελούσε πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κλάδου και, πρόσφατα, έγινε και επίσημα νόμος του κράτους. Το αν οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία) επαρκούν και διαθέτουν την απαραίτητη εκείνη υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την υποδοχή των νηπίων, είναι θέμα που αφορά τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τον Δήμο Πύργου, αντίστοιχα, φορείς, οι οποίοι, κατά το νόμο, μπορούν να προβούν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται για την ομαλή ένταξη των νηπίων στην προσχολική αγωγή. Δεν ξέρω ποιες ενέργειες έχουν ήδη λάβει χώρα επί του θέματος, όμως, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πύργου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, νομίζω ότι μπορούν και πρέπει να συνεργασθούν άψογα για την άμεση επίλυση των όποιων τεχνικών ζητημάτων προκύψουν. 

Επίσης, για το ποια είναι η θέση των Νηπιαγωγών που εργάζονται στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πύργου επί του θέματος (ποια είναι η κατάσταση των Νηπιαγωγείων και εάν αυτά είναι σε θέση να δεχτούν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς), ο Δήμος Πύργου μπορεί και πρέπει να ζητήσει και την επίσημη θέση του Συλλόγου Δασκάλου και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, το οποίο αποτελεί και το νόμιμο συνδικαλιστικό όργανο των Νηπιαγωγών.

Η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιηθεί. Με συνεργασία και καλή θέληση, τα όποια ζητήματα που τυχόν προκύψουν μπορούν να επιλυθούν. Όλα τ' άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...." αναφέρει ο Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος Δάσκαλος - Μέλος Δ. Σ. Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.

Εμείς ως παράταξη αναμένουμε να δούμε ενέργειες σύντομα και θα παρακολουθήσουμε την επίσημη αλληλογραφία και φυσικά τις πράξεις. Τονίζουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:Των φρονίμων τα παιδιά,πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" καταλήγειΜιχαλακόπουλο.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ