Ναμπίλ Μοράντ: Έμφαση στην ενότητα!

Την επίσημη έναρξη της 5ετούς θητείας που η πλειοψηφία των πολιτών προσδοκούν να είναι δημιουργική, αποτέλεσε την τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ και των μελών του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του κινηματογράφου «Άστρον», στα Λεχαινά. Τους αιρετούς όρκισε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός από κοινού με τον επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και ιερείς από την περιοχή του δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης. Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή της οποίας κρατά το τιμόνι θα εργαστεί με σύστημα και μέθοδο έτσι ώστε να δικαιώσει την επιλογή των δημοτών της Ανδραβίδας-Κυλλήνης.  Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Λαινάς και Δημήτρης Ψυχογιός έδωσαν πολιτικό όρκο.
Ο κ. Μοράντ ζήτησε από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να προτάξουν τα συμφέροντα των συμπολιτών και να τα υπηρετήσουν ενωμένοι. Στην τελευταία λέξη έδωσε έμφαση ο δήμαρχος. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου  με αισθήματα κοινωνικής ευαισθησίας. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ότι θα απαιτηθεί δουλειά από όλους.
Εθελοντισμός, συμμετοχή πολιτών καθώς και ενεργή κοινωνική αλληλεγγύη. Μαζί ενωμένοι θα κουβαλήσουμε αυτό το βαρύ φορτίο και θα τα καταφέρουμε με την εργατικότητα όλων των συνεργατών μας, των υπαλλήλων και στελεχών του δήμου και όλων των δημοτικών συμβούλων.
Η αξιοκρατία θα αποτελέσει μόνιμη επιλογή μας.
Ο δήμος μας θα λειτουργήσει με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι θα μπορούν να εκφράζουν σε καθημερινή βάση τις προτάσεις και τις ιδέες τους.
Καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη την φιλοσοφία ζωής ότι πρέπει να δουλεύουμε εθελοντικά και όχι ως επαγγελματίες. Απέναντί μας βλέπουμε μόνο πολίτες και αισθανόμαστε υποχρέωση και ευθύνη για όλους τους δημότες μας και όχι μόνο για τους πολιτικούς μας φίλους.
Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε μια βαθιά οικονομική κρίση με διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα. Αλλά αρνούμαστε να δεχτούμε ότι μπορεί αυτή η αιτία να αποτελέσει παράγοντα απραξίας. Αντιθέτως πρέπει να αποτελέσει παράγοντα μεγαλύτερης έντασης στην προσπάθειά μας και λόγο ενεργοποίησης όλων των δυνατοτήτων του τόπου μας.
Ο τόπος μας φέρει τη σφραγίδα της θείας ευλογίας και διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά, τα δάση και τα οικοσυστήματα, την αγροτική του γη, τα ευλογημένα του προϊόντα, την τοπική βιοτεχνία, την ιστορία του και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις ιαματικές πηγές, τον τοπικό πολιτισμό και τον τουρισμό του. Εμείς καλούμαστε να τα προστατεύσουμε και να τα αναπτύξουμε.
Μαζί ενωμένοι θα εργαστούμε με σχέδιο και προγραμματισμό με τη λιγότερη απαιτούμενη δαπάνη και με ιεράρχηση των στόχων μας. Θα εργαστούμε για έναν δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό, αντάξιο της ιστορικής διαδρομής  του τόπου μας. Έναν δήμο υψηλών απαιτήσεων και υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες.
Αλλά σήμερα καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο καθήκον της υπεράσπισης των ασθενών κοινωνικών ομάδων.  Στην  ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε ένα στερεό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη. Να εργαστούμε με σύνεση και αποτελεσματικότητα για την βελτίωση των δομών όλων των υπηρεσιών του δήμου μας με βασική κατεύθυνση και αξιολόγηση την κοινωνική προσφορά τους. Να διεκδικήσουμε αποφασιστικά με τη συμμετοχή όλων μας την πραγματοποίηση έργων και υποδομών οικονομικής και κοινωνικής σημασίας».

 

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ανδρέας Κορομηλάς, από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα, όλοι εμείς που έχουμε την μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμε τους συνδημότες μας ορκιζόμαστε πίστη και αφοσίωση στο καθήκον του τόπου μας. Δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την εμπιστοσύνη όλων των συνδημοτών μας. Σαν αντιπολίτευση θα χαράξουμε μια νέα πορεία για να χτίσουμε μια πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση ικανή να συμβάλει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στις αξίες και τις αρχές που αντιπροσωπεύουμε, αλλά πάνω απ’ όλα, απέναντι στους πολίτες να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να υποστηρίξουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται αρκεί να προάγει το κοινό συμφέρον. Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ζούμε σε ένα καθεστώς αφόρητης οικονομικής πίεσης με τεράστιες περικοπές στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλοι μας δοκιμαζόμαστε από την ένταση των φαινομένων. Γι’ αυτό  και προεκλογικά το πρόγραμμά μας ήταν ρεαλιστικό και λιτό και όχι εξωπραγματικό. Όμως η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για κανέναν. Οφείλουμε να στεκόμαστε απέναντι στα προβλήματα, να τα βλέπουμε κατάματα και να τα αντιμετωπίζουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις. Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία ο δήμος έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό και δημοκρατικό οπλοστάσιο, το νέο του Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Πάνος Δημητρόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι «…τα περισσότερα πράγματα, οι καθημερινές ανάγκες, εξαρτώνται, προωθούνται και λύνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η εμπειρία μου λέει όμως ότι οι μειοψηφίες που εξυπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών στην ουσία δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Μπορούν να πουν όμως κάποια πράγματα στη διαδικασία των Δημοτικών Συμβουλίων. Οι πλειοψηφίες είναι αυτές που τελικά αποφασίζουν. Ελπίζω, ακούγοντας και την ομιλία του Δημάρχου ότι, επειδή και τα γραπτά μένουν, εμείς από τη μεριά μας του δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα του. Ένα μόνο να έχουν υπόψη τους οι πλειοψηφίες, ότι οι αλαζονείες καταστρέφουν καμιά φορά όλο το οικοδόμημα των θεσμών. Εύχομαι όλοι μαζί να φροντίσουμε τη λύση των προβλημάτων».

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Τάκης Λαϊνάς τόνισε ότι «…πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τη κοινωνία που μας έδωσε τη δυνατότητα για άλλη μια φορά να την εκπροσωπήσουμε. Θα προσπαθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Παράλληλα, να συγχαρώ το νέο δήμαρχο και να του ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο του. Στη σημερινή δραματική συγκυρία που περνάει η Ελληνική κοινωνία και την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η στήριξη των θεσμών είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εμείς σε αυτή την κατεύθυνση θα πορευτούμε. Δηλώνουμε σήμερα παρόντες, πρόθυμοι για εργασία, έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία αλλά και κριτική».  

 

 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών