Ξεκίνησε σπιρομετρικός έλεγχος στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο ετήσιο σχέδιο δράσης έτους 2018 που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, διαμορφώνει δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας, στήριξης και προστασίας των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων, διαμόρφωσης δικτύου εθελοντών και ανάπτυξης της συλλογικής ευαισθησίας του κοινού σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Στο πλαίσιο των αναφερόμενων προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, η Διεύθυνση Υγείας ξεκίνησε από την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και συνεχίζει, προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο στους υπαλλήλους των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο τη διερεύνηση κυρίως αποφρακτικών διαταραχών του αναπνευστικού (Άσθμα και Χρόνια Βρογχίτιδα) και απώτερο σκοπό τη συνολική βελτίωση των δεικτών υγείας και ευημερίας του προσωπικού.

Η εξέταση είναι δωρεάν, προαιρετική, διαρκεί λίγα λεπτά και απευθύνεται στο σύνολο των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (καπνιστών και μη καπνιστών).
Στους υπαλλήλους που το αποτέλεσμα του σπιρομετρικού ελέγχου είναι εκτός φυσιολογικών τιμών, δίνεται εκτυπωμένη η εξέταση, καθώς επίσης και οδηγίες για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Ο σπιρομετρικός έλεγχος διεξάγεται στις υπηρεσίες ως εξής:

• Π.Π. Γερμανού 98 - Πάτρα ( Κτίριο Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ) 14 Μαρτίου, από 9 πμ έως 12πμ .

• Πανεπιστημίου 254 ( Γενική δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας ) 26 και 27 Μαρτίου από 9 πμ έως 12πμ

• Παπαδιαμάντη 14 και Αρέθα -Πάτρα ( Κτίριο Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ) 2 Απριλίου από 9 πμ έως 12πμ

• Δημητρίου Υψηλάντου 1 και Ακτή Δυμαίων – Πάτρα, (Κτίριο Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων) 11 και 12 Απριλίου από 9 πμ έως 12πμ

• Σταγείρων 23 – Πάτρα ( Κτίριο Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αχαΐας ) 16 Απριλίου από 9πμ έως 12πμ

• Μανωλοπούλου 47 – Πύργος (Διοικητήριο) 23 Απριλίου από 10πμ έως 12πμ

• Κύπρου 30 - Μεσολόγγι (Διοικητήριο) 26 Απριλίου από 10πμ έως 12πμ

• Ε.Ο. Αγρινίου - Ιωαννίνων και Τσιτσιμελή, -  Αγρίνιο (Κτίριο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αγρινίου) 27 Απριλίου από 10πμ έως 12πμ

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline