Οικονομική Επιτροπή Δήμου Πύργου: Προχωρούν έργα, προμήθειες και πληρωμές

Η κατακύρωση του διαγωνισμού για την επισκευή του παλαιού σταθμού ΣΠΚ, η έγκριση των όρων για διάφορες δημοπρασίες έργων και προμηθειών και η έκδοση των ενταλμάτων για

την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων ήταν τα σημαντικότερα θέματα για τα οποία έλαβε αποφάσεις η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Πύργου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αντώνη Καράμπελα. Αναλυτικότερα, τα θέματα και οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ήταν τα ακόλουθα:

Παλαιός σταθμός ΣΠΚ (υπνωτήρια ΟΣΕ): Κατακυρώθηκε υπέρ του εργολήπτη Τρύφωνα Βασιλακόπουλου, που προσέφερε έκπτωση 53%, ο διαγωνισμός ο οποίος διενεργήθηκε στις 2 Αυγούστου και αφορά στην επισκευή του κτιρίου, με αρχικό προϋπολογισμό € 440.000. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται αμέσως μετά τον προσυμβατικό έλεγχο και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Εσωτερική οδοποιία Επιταλίου: Εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού. Το έργο έχει προϋπολογισμό € 100.000 και αφορά σε σημαντικές παρεμβάσεις για την αισθητική και, κυρίως, λειτουργική βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της κωμόπολης.

Μεταφορά μαθητών : Εγκρίθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού (όροι διακήρυξης, διάθεση πίστωσης, ορισμός επιτροπής) για τη μεταφορά των μαθητών όλων των σχολείων του δήμου Πύργου (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) για τη σεζόν 2011-2012.

Δεματοποίηση απορριμμάτων: Εγκρίθηκαν οι όροι της διακήρυξης δημόσιου ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών (πλαστική μεμβράνη, νάιλον, γεωϋφασμα κλπ.), που χρησιμοποιούνται ετησίως στη δεματοποίηση των απορριμμάτων του δήμου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των € 820.000 και είναι ενδεικτικός του μεγάλου κόστους που υποχρεούται να καταβάλλει ο δήμος Πύργου σ’ αυτή τη φάση ώστε να αντιμετωπίζει προσωρινώς το πρόβλημα της διάθεσης των σκουπιδιών.

Προνοιακά επιδόματα: Εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού € 1.639.000, για τους δικαιούχους των διαφόρων προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου. Τα επιδόματα προβλέπεται ότι θα καταβληθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου και αφορούν  σε τυφλούς, κωφάλαλους, απροστάτευτα παιδιά, άτομα με βαριές αναπηρίες, παραπληγικούς κλπ.

Πάρκο ΣΠΚ: Κατακυρώθηκε η δημοπρασία για την ενοικίαση του αναψυκτηρίου, η λειτουργία του οποίου θα έχει ως αποτέλεσμα τη γενικότερη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας του πάρκου.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε αποφάσεις και για σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ανέβαλε για τη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης  (07/09) τη συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τον διενεργηθέντα διαγωνισμό για την επισκευή του Μανωλοπούλειου νοσοκομείου, προκειμένου να ζητηθεί νομική άποψη επί υποβληθείσης ενστάσεως.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη