Παρασκευόπουλος για λαθρομετανάστες: "Να επιδείξουμε όλοι αλληλεγγύη και ανθρωπιά"

Ο Δήμος Πύργου, πληροφορήθηκε σήμερα το πρωί ότι το Λιμενικό Σώμα οδηγούσε σε αναγκαστικό ελλιμενισμό στο Κατάκολο, πλοιάριο με 139 λαθρομετανάστες που είχαν

επιβιβαστεί παράνομα σε περιοχή του Γυθείου. Η Δημοτική Αρχή Πύργου ενημέρωσε τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη της, (Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Στάθη Καννή, Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου Αντώνη Καράμπελα, Αντιδημάρχους Βασίλη Παναγόπουλο, Λεωνίδα Δημουλιά και Λάμπη Αριστειδόπουλο) οι οποίοι μετέβησαν στο λιμάνι και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές αναζήτησαν χώρο για την προσωρινή στέγαση των ατόμων αυτών, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τη σίτισή τους.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος είχε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο, όσο και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και  άλλες Αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την άμεση μεταφορά τους σε κάποιο χώρο υποδοχής μεταναστών, δεδομένου ότι ο Δήμος Πύργου δεν προσφέρεται και δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία ατόμων υπό παρόμοιες έκτακτες συνθήκες.

Μέχρις ότου γίνει αυτό, με την συμπλήρωση της δικογραφίας, της απαγγελίας κατηγοριών κτλ.  επιλέχθηκε τελικά, μετά από επίπονες προσπάθειες ως χώρος, πρόχειρο κατάλυμα  στο κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει το Λιμεναρχείο, ο οποίος χώρος βέβαια δεν πληροί τις προϋποθέσεις για μια στοιχειώδη, αξιοπρεπή και υγιεινή διαβίωση έστω και για τις λίγες μέρες που θα παραμείνουν οι λαθρομετανάστες.

Ο Δήμος Πύργου συνεχίζει την προσπάθεια έχοντας διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας, για να φροντίσει την άμεση μεταφορά των ανθρώπων αυτών σε κάποιο κέντρο υποδοχής μεταναστών της χώρας.

Ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος βρισκόταν στην Κομοτηνή στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο, διέκοψε την παραμονή του στην ακριτική πόλη και αναχώρησε εσπευσμένα σήμερα το πρωί για τον Πύργο όπου αναμένεται να φθάσει αργά το απόγευμα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση, ως Δήμος και ως κοινωνία έχουμε υποχρέωση για το ελάχιστο διάστημα που αναγκαστικά θα παραμείνουν στην περιοχή μας οι 139 λαθρομετανάστες, να επιδείξουμε όλοι την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor