Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ομάδα υποστήριξης για τους δήμους

Ομάδα τεχνικής υποστήριξης των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας συγκροτεί η Περιφέρεια με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη προετοιμασία και οργάνωση τους

για την κατάθεση ώριμων προτάσεων και την χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ. Αυτό ανήγγειλε από την Αμαλιάδα, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο δίμηνο για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Κατσιφάρας, παίρνοντας τον λόγο, ενημέρωσε εκτενώς το Σώμα για τις επαφές που είχε πριν μερικές μέρες με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Γιοχάννες Χαν, στην Αθήνα. Όπως είναι γνωστό ο κ. Χαν είχε συναντήσεις, επί διήμερο, με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας και ενημερώθηκε εκτενώς για την πορεία του ΕΣΠΑ, για τις προτάσεις αλλά και για τις δυσκολίες που προκύπτουν στο σκέλος της προετοιμασίας των έργων και στην πορεία υλοποίησης.

Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά την συνάντηση που είχε κατ’ ιδίαν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο τού επεσήμανε ότι το ΕΣΠΑ παρουσιάζει στην υλοποίηση του μια σειρά παθογενειών και αγκυλώσεων που πρέπει να ξεπεραστούν μέσα από την απλοποίηση των διαδικασιών και τον εξορθολογισμό των διατυπώσεων. Επίσης, σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε στον κ. Χαν ότι «κάθε συζήτηση για το ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας είναι αποσπασματική αν δεν γίνεται υπό το πρίσμα και της ολοκλήρωσης των μεγάλων και αναγκαίων έργων υποδομής της Δυτικής Ελλάδας όπως η ολοκλήρωση της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού και της επέκτασης στην περιοχή του δικτύου Φυσικού Αερίου».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αποκατάστασης των πυρόπληκτων της Ηλείας τονίζοντας ότι η Περιφέρεια διεκδικεί επιπλέον ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των ζημιών ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι τα έργα στην περιοχή που συνδέονται με την αποκατάσταση πυρόπληκτων λιμνάζουν.

Πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Κατσιφάρας είχε συνεργασία διάρκειας μιας ώρας με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη. Ο κ. Λυμπέρης παρέστη και στη συνεδρίαση του Σώματος και καλωσόρισε στην έδρα του Δήμου τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Περιφερειάρχη.

Επίσης, στη συνεδρίαση παρέστησαν οι βουλευτές Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκεύοπουλος, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός κ.α.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την συζήτηση επερώτησης που κατέθεσε στο Σώμα για τα προβλήματα των καρπουζοπαραγωγών της Ηλείας ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Δεσύλλας. Η επερώτηση απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα.     

Πηγή

Δελτίο Τύπου ΠΔΕ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ